Home Svijet Macron želi sa suparničkim strankama stvoriti pakt protiv krajnje desnice

Macron želi sa suparničkim strankama stvoriti pakt protiv krajnje desnice

by Ante R.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u srijedu je pozvao suparničke stranke lijevo i desno od centra da mu se priključe u osnivanju saveza protiv Nacionalnog okupljanja (RN) Marine Le Pen na skorim parlamentarnim izborima.

U predizbornom govoru samo par dana nakon što je raspisao izvanredne izbore, Macron je priznao da je činio greške, dodajući da su Francuzi pokazali svoje nezadovoljstvo, ali da osjeća da ih se nije čulo. Izbori će pojasniti stvari, rekao je Macron.

Grmoja: Most neće glasati za Pupovca, tražimo da se SDSS makne iz Odbora koji pripadaju oporbi jer je SDSS dio vladajućih

Pozvao je “brojne sunarodnjake i političke čelnike koji se ne prepoznaju u ekstremističkoj groznici” da “provedu novi projekt, vladajuću koaliciju, koaliciju u službi Francuza i Republike”.

Aludirajući na čelnika konzervativne Republikanske stranke, Macron je osudio političku trgovinu posljednjih dana, rekavši da su “maske pale” i da neke stranke žele formirati “neprirodne saveze”.

Poziv predsjednika republikanaca Erica Ciottija na predizbornu koaliciju s RN-om polarizirao je njegovu konzervativnu stranku. – Hina.

Radić: Sve je organizirao Bujanec, ta priča jednostavno je neobranjiva

 

You may also like