Home Vijesti Moskva neće mirno spavati. Ukrajinci imaju novo ubojito oružje dometa 700 km

Moskva neće mirno spavati. Ukrajinci imaju novo ubojito oružje dometa 700 km

by Ante R.

Kako saznaje Hrvatska danas, Ukrajina je uspješno upotrijebila vlastito dalekometno oružje, pogodivši cilj na udaljenosti od 700 km.

“Ministarstvo strateške industrije izvijestilo je o vlastitoj proizvodnji. Uspješna uporaba našeg oružja dugog dometa: cilj je pogođen na udaljenosti od 700 km!” Predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je na Telegramu nakon konferencijskog poziva.

Također je saslušao izvješće vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o stanju na bojištu, obrambenim i ofenzivnim operacijama.

“Naše kretanje naprijed ne staje”, istaknunio je Zelenskij, prenosi Ukrinform.

Osim toga, Ministarstvo obrane izvijestilo je o pristizanju naoružanja i streljiva, uključujući veliku seriju oklopnih vozila za medicinsku evakuaciju.

Zelenskij je napomenuo da Ministarstvo infrastrukture priprema sljedeće korake u okviru “koridora žita”, dok Kabinet ministara i Ured predsjednika rade na pripremama za zimu: “Energetski sustav, točke nepobjedivosti, skloništa protiv bombi”.

S druge strane, Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o likvidaciji posljedica granatiranja i sigurnosnoj situaciji prije početka školske godine.

“I naravno, obavještajna izvješća o vojnim i političkim potezima naših neprijatelja. Držimo sve pod kontrolom. Nastavljamo s radom”, istaknuo je ukrajinski predsjednik.

Od početka ove godine na područje Ruske Federacije i okupirani Krim izvedeno je više od 190 napada dronovima.

Modificirali Neptune?

Online obrambeni časopis War Zone citirao je ranije ukrajinskog novinara Jurija Butusova koji je rekao da je kod dalekometnog napada projektil bio modificirani Neptun, što je, čini se, potvrdio i neimenovani ukrajinski vojni dužnosnik.

Citira se da je isti dužnosnik rekao da će dio razvoja projektila biti povećanje dometa projektila kako bi se omogućilo da pogodi Moskvu (udaljenost od najmanje 600 kilometara) i druge mete unutar Rusije.

Ako projektil može postići taj domet, to predstavlja korak pomak u sposobnosti Ukrajine da gađa ruske pozadinske lokacije s velikim implikacijama na vođenje rata.

You may also like