Home Vijesti Na javnim radovima u Vukovaru zaposleno 15 teže zapošljivih osoba

Na javnim radovima u Vukovaru zaposleno 15 teže zapošljivih osoba

by Ante R.

Na poslovima javnih radova, uglavnom uređenja okoliša u gradu Vukovaru, gradske vlasti u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) zaposlile su na šest mjeseci 15 teže zapošljivih Vukovaraca.

Zaposlenje sedam osoba u 100-postotnom iznosu financirat će HZZ, a preostalih osam finacirat će u podjednakom 50-postotnom omjeru HZZ i Grad Vukovar, rečeno je u ponedjeljak pri uručenju ugovora zaposlenicima.

“Od 2017. provodimo program koji ima višestrukih koristi za našu zajednicu. Iako vremenski ograničena, ova mjera ima veliki značaj za naše sugrađane koji teže pronalaze zaposlenje, a doprinos je vidljiv i u našoj okolini jer djelatnici programa, zajedno s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, svojim radom uljepšavaju ulice našega grada”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Po riječima predstojnice HZZ Područnog ureda Vukovar Jasne Kolar, od 2017. do sada kroz program je angažirano 355 osoba iz evidencije nezaposlenih HZZ-a.

“U tu svrhu utrošeno je 1,1 milijun eura, a ova mjera prvenstveno je namijenjena jedinicima lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva te ona mora imati obilježje društveno korisnog rada”, napomenula je Kolar dodajući da, sukladno programu Europske unije koji je posebno usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe, postoji mogućnost i za dodatnim zapošljavanjima. Ukupna vrijednost programa je 64.800 eura. – Hina