Home Vijesti Novo priopćenje zadarske policije: Otkriveni detalji strašne tragedije kod Obrovca

Novo priopćenje zadarske policije: Otkriveni detalji strašne tragedije kod Obrovca

by Ante R.

Zadarska policija objavila je novo priopćenje i detalje vezane za strašnu tragediju koja se dogodila u srijedu oko 18 sati na području Obrovca kada je iz dosad neutvrđenog razloga došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete.

Dvije žene kolima Hitne medicinske pomoći prevezene su u OB Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći, ali i jedan muškarac. Riječ je o češkim državljanima, prenosi Dnevnik.hr.

Policijsko priopćenje donosimo u cijelosti:

“U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su jučer tijekom poslijepodneva nad 46-godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje, gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a osumnjičeni ga je potom osobno stavio u svoj automobil.

Nešto kasnije zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu, a dijete je iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo, koje se u jednom trenutku aktiviralo. Uslijed eksplozije zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo, dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan muškarac lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici proveli su očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području. U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja izuzeti su te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.”

Ludnica u Kaštelima, bikovi pobjegli iz klaonice

UPOZORENJE HDZ-u Penava: “Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima”

You may also like