Home Vijesti Penava najavio vrijednu investiciju: S ciljem podizanja standarda predškolskog odgoja Vukovar ulaže u proširenje gradskih vrtića

Penava najavio vrijednu investiciju: S ciljem podizanja standarda predškolskog odgoja Vukovar ulaže u proširenje gradskih vrtića

by Ante R.

U proširenje Dječjeg vrtića Vukovar 1 odnosno Centralnog objekta toga vrtića i Područnog objekta u gradskoj četvrti Mitnica uložit će se nešto više od 460.000 eura od kojih su najveći dio sredstva fondova EU, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

“Radovi će biti sufinancirani iz fondova EU iz Mehanizma za oporavak i otpornost Next Generation”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodavši kako ga raduje da će se vrtići proširiti sredstvima EU dok će radove izvoditi izvođač iz Vukovara. “Cilj nam je u konačnici podići standarde predškolskoj odgoja u gradu Vukovaru”, poručio je Penava.

Ukupna vrijednost radova na oba objekta je 460.980,14 eura od kojih je iz EU fondova osigurano 324.905,44 eura dok će se ostatak potrebnih sredstava osigurati iz drugih izvora. Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjane Kulić, unazad deset godina u toj je predškolskoj ustanovi otvoreno sedam novih odgojnih skupina te ih je sada u sklopu ustanove 32 s oko 700 predškolaca.

“S predviđenim proširivanjem trebali bismo zadovoljiti najveći dio potreba grada Vukovara kada je u pitanju smještaj u predškolske ustanove. Ove godine imamo više od 200 zamolbi roditelja što nas izuzetno raduje”, kazala je Kulić rekavši kako će se proširivanjem kapaciteta moći oformiti dvije nove vrtićke skupine s ukupno 50 odnosno 40  djece, ovisno o njihovoj starosti.

Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš najavio je gradnju novog dječjeg vrtića u vukovarskoj gradskoj četvrti Olajnica. “Izgradnjom toga vrtića približit ćemo se željenom pedagoškom standardu jer ćemo novim kapacitetom smanjiti broj djece u sadašnjim grupama. Trenutačno radimo projektnu dokumentaciju koja bi trebala biti gotovo do studenoga ove godine, a onda bi krenuli u postupak javne nabave”, kazao je Paloš. – Hina.

You may also like