Home Vijesti Plenković dobio zeleno svjetlo za sastavljanje Vlade: “I u trećem mandatu nastavljamo raditi za boljitak Hrvatske”

Plenković dobio zeleno svjetlo za sastavljanje Vlade: “I u trećem mandatu nastavljamo raditi za boljitak Hrvatske”

by Ante R.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji mu je donio potpise zastupnika u Hrvatskom saboru u okviru postupka za davanje mandata za sastavljanje nove Vlade.

“Nakon predaje 78 potpisa izabranih zastupnika u 11. saziv Hrvatskog sabora, povjeren mi je mandat za sastavljanje hrvatske Vlade. I u trećem mandatu nastavljamo raditi za boljitak Hrvatske”, napisao je Andrej Plenković na društvenoj platformi X.

Plenković je jučer objavio da ima potrebnih 76 potpisa za sastavljanje svoje treće Vlade, međutim danas je na Pantovčak donio 78. Potpise su dali 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, te navodno Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina.

Nakon predaje potpisa Plenković nije davao izjave za medije.

Prilikom dolaska na Pantovčak samo je kratko dobacio novinarima: “Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju”, aludirajući najvjerojatnije na to što u prvom pozivu iz Ureda predsjednika nisu bili pozvani mediji da bi ubrzo došao drugi poziv u kojem su mediji ipak pozvani. Izjave nakon predaje potpisa nije davao ni predsjednik Republike, piše HRT.

Milanović je donio odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za četvrtak, 16. svibnja.

You may also like