Home Vijesti Plenković predstavio kandidate za unutarstranačke izbore, ima li konkurencije?: “Teško je očekivati da se netko kandidira protiv tima koji pobjeđuje”

Plenković predstavio kandidate za unutarstranačke izbore, ima li konkurencije?: “Teško je očekivati da se netko kandidira protiv tima koji pobjeđuje”

by Ante R.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će se ovaj tjedan voditi razgovori s predsjednikom Republike o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) i njegovog zamjenika, istaknuvši kako SOA-u neće ostaviti obezglavljenu.

“Vodit će se razgovori ovoga tjedna kao što sam najavio u subotu. Njemu (Markiću) je mandat do 6. srpnja i moramo nešto odlučiti. Nećemo ostaviti obezglavljenu SOA-u u vremenu kada imate kibernetičke napade i hibridne prijetnje”, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Odgovorio je time na novinarski upit jesu li s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem postignuti kakvi dogovori vezani uz  imenovanje čelnika SOA-e.

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da postoje kontakti između Ureda Vlade RH i Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja SOA-e i njegovog zamjenika, a idućeg tjedna će se tom temom baviti Vlada i predsjednik RH.

Upitan treba li guverneru Hrvatske narodne banke (HNB) Borisu Vujčiću produžiti mandat koji istječe 13. srpnja, najavio je kako će ovaj tjedan obaviti konzultacije o nekim od ključnih dužnosti u sustavu Savjeta HNB-a kojima ističe mandat.

Podsjetio je i da su proteklih godina zajednički radili na najvažnijem velikom projektu za naše gospodarstvo i financijski sustav a to je članstvo u europodručju i uvođenje eura. “Još u 2017. godini krenuli smo u proces Strategije za uvođenje eura. Radili su zajedno stručnjaci HNB-a i nadležnih resora Vlade, usvojili Strategiju te u minutu ispunili sve obaveze i odlično zajednički surađivali. Tako da su njegove šanse vrlo velike”, poručio je.

KBC Zagreb napadnut ruskim virusom LockBit 3.0: Hakeri navodno došli do medicinske dokumentacije i drugih povjerljivih podataka

Unutarstranački izbori u HDZ-u

Predsjednik HDZ-a je, govoreći o unutarstranačkim izborima na kojima se 13. srpnja biraju predsjednik, zamjenik i četiri potpredsjednika, podsjetio kako u njih idu s istim timom u kojem su, uz njega, Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika, te Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Oleg Butković i Branko Bačić za potpredsjednike. Tako će idućih dana obići sve njihove županijske organizacije i njima predstaviti program “Zajedno za sve izazove”.

Upitan je li očekivao konkurenciju unutar stranke, rekao je da ga nije iznenadilo što ovaj put nema protukandidata te da se svatko tko je htio mogao se kandidirati. “U zadnja dva mjeseca pobijedili smo na dvama izborima (parlamentarni i za Europski parlament) i obično u takvim okolnostima je dosta teško očekivati da se netko kandidira protiv tima koji pobjeđuje”, rekao je.

Plenković nije odgovorio kada će HDZ predstaviti svog kandidata za predsjednika Republike, poručivši da će obaviti konzultacije nakon unutarstranačkih izbora te će sve biti na vrijeme. – Hina.

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar: Odljev mladih prestat će kada dostignemo 82 posto razvijenosti EU

You may also like