Home Vijesti Policija češlja Ministarstvo regionalnog razvoja: Sumnjiv posao izrade softvera iz mandata Gabrijele Žalac

Policija češlja Ministarstvo regionalnog razvoja: Sumnjiv posao izrade softvera iz mandata Gabrijele Žalac

by Ante R.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod istragom je policije zbog izrade softvera koji je plaćen i dogovoren za vrijeme mandata bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Kako neslužbeno doznaje portal Telegram, istražuje se posao izrade softvera koji je dogovoren i plaćen za mandata bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Policija je 27. rujna s nalogom za pretres ušla u Ministarstvo, a zaplijenjen je dio računalne opreme te dokumentacija.

Radi se o poslu koji je tvrtka Ampelos 2018. godine dobila od Ministarstva regionalnog razvoja, a Ampelos je za razvoj Informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna bez PDV-a, piše Telegram.

Na taj projekt najprije planirano utrošiti 5 milijuna i 764 tisuća kuna, no vrijednost je ipak procijenjena na na 9 milijuna i 860 tisuća kuna, a na kraju je cifra dospjela do 13 milijuna bez PDV-a.

Početkom rujna, prije policije, u Ministarstvo su došli i djelatnici Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) koji su zapečatili dio ureda, a iz te su institucije za Telegram kazali kako zbog čuvanja tajnosti moguće istrage ne smiju odgovarati na upite oko slučajeva koje možda istražuju.