Home Vijesti Povijesni dan otprije 33 godine; Medved naglasio važnost ljudstva u oružanim snagama, s ponosom se prisjeća prizora sa stadiona u Kranjčevićevoj

Povijesni dan otprije 33 godine; Medved naglasio važnost ljudstva u oružanim snagama, s ponosom se prisjeća prizora sa stadiona u Kranjčevićevoj

by Ante R.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je u utorak čestitku u povodu Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske prilikom čega je istaknuo kako snaga vojske nije samo u naoružanju i opremi, nego u ljudstvu.

Medved je u čestitki naveo kako je Hrvatska vojska izrasla u suvremenu oružanu silu, koja je spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima te da je nabavka višenamjenskih borbenih aviona Rafale kruna opremanja i modernizacije naših Oružanih snaga.

“No, znamo da snaga vojske nije samo u naoružanju i opremi, nego prije svega u ljudstvu, našim vojnikinjama i vojnicima koji su spremni i osposobljeni za sve zadaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu”, rekao je ministar. Vojnicima i braniteljima čestitao je Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te im poručio ostanu ‘predani vojnom pozivu, odani svom narodu i domovini vjerni’.

Medved je pri tome podsjetio kako su jake snage MUP-a i ZNG-a te dragovoljci iz cijele Hrvatske i šire, predvođeni prvim predsjednikom Tuđmanom, ostvarili vjekovni san Hrvata o samostalnoj hrvatskoj državi. Rekao je i kako se s ponosom prisjeća povijesnog dana otprije 33 godine – svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, iz kojega je izrasla pobjednička Hrvatska vojska.

“Slika hrvatskih vojnika i redarstvenika postrojenih na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj bila je poruka ohrabrenja našem narodu da smo spremni boriti se pa i umrijeti za Hrvatsku”, podsjetio je, istaknuvši kako braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost. – Hina.

You may also like