Home Vijesti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo: Otvoren je postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo: Otvoren je postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora

by Ante R.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je otvorilo predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, na koju je putovao Vladinim zrakoplovom, poveo i sina.

Predmet je otvoren, a Povjerenstvo će vidjeti jesu li ispunjeni uvjeti za pokretanje postupka protiv Jandrokovića, kazala je Hini predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković. Potvrdila je kako je informaciju o putovanju predsjednika Sabora i njegovog sina, Vladinim zrakoplovom, na subotnju utakmicu između Hrvatske i Španjolske, Povjerenstvo doznalo iz medija. Osim toga, zvali su nas i brojni novinari, pa smo nakon toga odlučili otvoriti predmet”, rekla je Jozić Ileković.

Iz Jandrokovićeva ureda su pak najavili da će se on u utorak, u Hrvatskom saboru, u izjavi za medije, očitovati o predmetu koje je Povjerenstvo otvorilo protiv njega. – Hina.

Jandroković se “držao prakse”, iznenađen odlukom Povjerenstva za sukob interesa: “U par sati se stvorio medijski hype…”

 

You may also like