Home Sport Pravo mu budi: UEFA potjerala suca Makkelieja s Europskog prvenstva

Pravo mu budi: UEFA potjerala suca Makkelieja s Europskog prvenstva

by Kristina B

Nizozemski sudac Danny Makkelie (41) neće više suditi na Europskom prvenstvu. Tako je odlučila UEFA nakon što je Nizozemac sudio na utakmici Hrvatske i Italije (1:1), koja je okončana ispadanjem Hrvatske u skupini Eura. Nizozemski portal AD objavio je kako se policijski inspektor Makkelie već vratio u Rotterdam, prenosi Index.hr.

Prigovor na osam minuta sudačke nadoknade

Makkelie je na Euru sudio i utakmicu Njemačke i Mađarske (2:0) u skupini, a nakon utakmice Hrvatske i Italije stiglo je puno prigovora na njegov posao. Hrvatska je primila gol u osmoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvao bijes hrvatske javnosti jer nitko ne može objasniti gdje je nizozemski sudac uspio skupiti spomenutih osam minuta.

Dalić: Nisam čovjek koji će pobjeći nakon prvog neuspjeha i nikada se neću odreći Modrića, Brozovića, Pperišića, Kramarića, Vide…..

I Mađari su ljutiti

Na Makkeliejevo suđenje buni se i Mađarska, koja je također ispala u skupini. Njezin izbornik Marco Rossi bunio se zbog pogotka Jamala Musiale jer je smatrao da je asistent Ilkay Gündogan prethodno napravio prekršaj u napadu. Za Makkelieja je ovo bilo drugo Europsko prvenstvo u karijeri, a sudio je i na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.