Home Svijet Put do američkog državljanstva; Trump predložio rješenje za “automatsko” dobivanje zelene karte za Ameriku

Put do američkog državljanstva; Trump predložio rješenje za “automatsko” dobivanje zelene karte za Ameriku

by Ante R.
Donald Trump, Screenshot N1

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u četvrtak je predložio da bi ljudi koji završe fakultet u Sjedinjenim Državama trebali “automatski” dobiti zelenu kartu, odnosno dozvolu rada i boravka u SAD-u, kako bi mogli ostati u zemlji.  

Kad završite fakultet, mislim da biste trebali automatski kao dio diplome dobiti zelenu kartu kako biste mogli ostati u ovoj zemlji”, rekao je Trump u All-In podcastu koji vode tehnološki investitori. Zelena karta omogućuje pojedincima da trajno žive i rade u Sjedinjenim Državama i put je do državljanstva.

Trump, koji je tvrdolinijaški stav o imigraciji postavio u središte svoje administracije i obećao oštre mjere ako bude ponovno izabran, osudio je napore predsjednika Joea Bidena da obuzda rekordan broj migranata koji ilegalno prelaze u SAD.

Čeka nas buran dan u Saboru! Hoće li SDP podržati HDZ i imenovati Pupovca predsjednikom Odbora za ljudska prava i manjine ili biti protiv?

Svatko tko diplomira na fakultetu, ondje provede dvije ili četiri godine, ili stekne doktorat na fakultetu, trebao bi moći ostati u ovoj zemlji”, rekao je Trump. Nije jasno je li Trump mislio na sve strance, uključujući one koji su ilegalno došli u Sjedinjene Države ili im je produljena viza, ili samo na osobe sa studentskim vizama.

Američki zastupnici iz obje stranke u prošlosti su predlagali zakone koji bi olakšali ostanak u zemlji određenim diplomiranim studentima. – Hina.

UPOZORENJE HDZ-u Penava: “Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima”

You may also like