Home Vijesti Razvojni projekti prioritet za iseljene Hrvate; Anušić: “To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi”

Razvojni projekti prioritet za iseljene Hrvate; Anušić: “To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi”

by Ante R.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić poručio je u ponedjeljak u Osijeku da će nastaviti raditi na političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj pomoći Hrvatima izvan granica Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Vojvodini i Crnoj Gori.

“To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi“, rekao je Anušić na sastanku Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije na kojem je nazočio kao počasni član Upravnog vijeća, potvrdivši da je i Osječko-baranjska županija spremna nastaviti produbljivati tu suradnju. Naglasio je da će naglasak staviti na razvojne projekte, odnosno na projekte koji će davati dodanu vrijednost Hrvatima izvan Hrvatske, pa tako i Hrvatima koji žive u BiH, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije bavi se humanitarnim aktivnostima koje su usmjerene na dobrobit starijih osoba, djece i mladih te projektima u Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Osnovana je u veljači 2020. godine sa sjedištem u Vukovaru.

Uz ministra Anušića, sastanku je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić sa suradnicima i vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić. – Hina.

You may also like