Home Vijesti Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: “Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja”

Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: “Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja”

by Ante R.
Selo koje su rusi bombardirali

Ruska vojska potvrdila je da je u utorak slučajno bombardirala rusko selo u regiji Voronjež blizu Ukrajine. Istovremeno, Rusija nastavlja žestoke napade na ukrajinske gradove Kijev i Harkiv u kojem, kako tvrde ukrajinske vlasti, gađaju uglavnom civilne objekte pa ima puno ozlijeđenih i najmanje četvero mrtvih.

Ruska vojska bombardirala je rusko selo koje se nalazi 150 kilometara istočno od ukrajinske granice. “2. siječnja 2024. oko 9 sati po moskovskom vremenu, tijekom leta Zračnih snaga, došlo je do abnormalnog ispuštanja naoružanja letjelice iznad sela Petrapavlovka u regiji Voronjež. Nema žrtava”, priopćila je ruska vojska, prenosi AFP.

Selo Petropavlovka nalazi se 150 kilometara istočno od ukrajinske granice. U incidentu je uništeno šest obiteljskih kuća, te se pokreće istraga o tome što se dogodilo, javlja Moscow Times. U objavama na društvenoj mreži Telegram vide se uništene kuće i rasipane krhotine, kao i krater na mjestu pada rakete usred sela.

Rusija je u utorak ujutro raketama napala ukrajinske gradove Kijev i Harkiv, objavile su uprave tih dvaju gradova, nakon što je Moskva najavila odmazdu za prošlotjedni ukrajinski napad na Belgorod, prenosi

 

You may also like