Home Svijet Rusija provodi vojne vježbe lansera nuklearnih projektila Jars

Rusija provodi vojne vježbe lansera nuklearnih projektila Jars

by Ante R.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da provodi vojne vježbe koje uključuju mobilne lansere nuklearnih projektila Jars, manje od mjesec dana nakon održavanja taktičkih vježbi raspoređivanja nuklearnog oružja sa saveznicom Bjelorusijom.

Ministarstvo je priopćilo da će upravljački timovi lansera projektila Jars u najmanje dvije regije prijeći više od 100 kilometara i vježbati kamuflažu i raspoređivanje.

Objavili su videosnimku koja prikazuje pokretni lanser kako manevrira duž šumskih cesta i zauzima položaj prije nego što ga vojnici prekriju maskirnom mrežom. “Slične vježbe održat će i druge raketne jedinice u bliskoj budućnosti”, kažu iz ministarstva.

U lipnju je Rusija provela vježbe taktičkog nuklearnog oružja s Bjelorusijom nakon prijetnji zapadnih sila kako kažu ruski izvori. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je tada da Moskva nema potrebu koristiti se nuklearnim oružjem kako bi osigurala pobjedu u Ukrajini, ali i kako ne isključuje promjene nuklearne doktrine te zemlje. – Hina.

Reakcije svjetskih čelnika na pobjedu Keira Starmera na britanskim izborima: “Hajmo na posao, moj prijatelju”

 

 

 

You may also like