Home Vijesti Ruski general: Wagner je ilegalan. Vagnerovci: Silovat ćemo te na Crvenom trgu

Ruski general: Wagner je ilegalan. Vagnerovci: Silovat ćemo te na Crvenom trgu

by Ante R.

Nastavlja se svađa između privatne vojne kompanije Wagner i regularne ruske vojske, piše Daily Beast. Vagnerovci su u najnovijoj snimci zaprijetili da će silovati zastupnika ruskog parlamenta i general-pukovnika koji se usudio govoriti protiv zloglasne plaćeničke skupine.

Snimka koja kruži kanalima koji su bliski s Wagnerom prikazuje trojicu maskiranih boraca koji daju obećanje da će se osvetiti Viktoru Sobolevu. “Mi smo borci u Bahmutu”, kaže jedan čovjek predstavljajući se kao regrut pozvan prema naredbi ruskog predsjednika Vladimira Putina o mobilizaciji.

Sobolev zaprijetio kaznama onima koji se pridruže Wagneru

Druga dvojica identificiraju se kao članovi Wagnera, pri čemu je jedan obični plaćenik, a drugi bivši robijaš kojeg je skupina regrutirala. “Želimo reći zastupniku Sobolevu: Ako ti, mamo*ebaču, budeš zabadao nos i Rusija izgubi rat zbog mamo*ebača poput tebe, morat ćemo doći na Crveni trg da zaštitimo naše ljude i silujemo tebe i ljude poput tebe”, poručili su.

Ova prijetnja dolazi nakon što je Sobolev, član odbora za obranu Državne dume, obećao da će vojni obveznici koji se pridruže Wagneru biti kažnjeni s do 15 godina zatvora. Također je plaćeničku skupinu nazvao “nezakonitom” vojnom formacijom.

Prigožin već mjesecima vrijeđa vojne dužnosnike

Bijesna reakcija je prvo stigla od osnivača Wagnera Jevgenija Prigožina, koji je pozvao Soboleva da dođe na prvu crtu i pokaže “za što je sposoban”. Prigožin već mjesecima vrijeđa vojne dužnosnike, ali njegovi napadi su tek proteklih tjedana dosegli vrhunac.

Šef Wagnera je prošlog tjedna izjavio da su njegovi borci morali “trošiti streljivo” ubijajući ruske snage koje su bježale s bojnog polja. The Washington Post je jučer objavio da je došao do tajnih podataka koji otkrivaju da je Prigožin ponudio Ukrajincima da će im otkriti lokacije na kojima se nalaze ruski vojnici, prenosi Index.