Home Svijet Skupština Crne Gore izglasala dopunu dnevnog reda prijedlogom rezolucije o Jasenovcu

Skupština Crne Gore izglasala dopunu dnevnog reda prijedlogom rezolucije o Jasenovcu

by Ante R.

Skupština Crne Gore prihvatila je da se dnevni red sjednice parlamenta u petak dopuni prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Za dopunu dnevnog reda prijedlogom rezolucije o Jasenovcu glasala su 42 zastupnika. Glasova protiv i suzdržanih nije bilo.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić pozvao je zastupnike da podrže rezoluciju, a u obrazloženju je istakao da su čelnik DNP-a Milan Knežević i on dostavli amandmane kojim je predloženo da ovom rezolucijom budu obuhvaćeni i logori u Dachauu i Mauthausenu.

Mandić, koji je i predložio rezoluciju, rekao je da je “to poziv na sjećanje i na ono ljudsko u svima nama“, istaknuvši da rezolucija nije upućena ni protiv koga, već joj je cilj ukazati da je zlo zlo, bez obzira tko ga je počinio.  “Nakon amandmana Milana Kneževića, ova rezolucija će se zvati rezolucija o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dachau i Mathausen”, rekao je Mandić.

Hrvatska je ranije zaprijetila da bi usvajanje rezolucije u Jasenovcu zasigurno usporilo EU integracije Crne Gore te da ne bi dobro utjecalo na dosadašnje dobrosusjedske odnose dvije države. Očekuje se da bi rasprava o rezoluciji u crnogorskom parlamentu mogla trajati do kasno navečer. – Hina.

Bivši crnogorski ministar: Vlast u Podgorici “treća vlada Crkve Srbije”, provodi prljavi posao Beograda

Saborska zastupnica DP-a nakon izbora Pupovca poslala poruku: “Molim naše birače da shvate da ovo nije bio dovoljno dobar razlog da se povučemo i odustanemo.”

You may also like