Home Vijesti ŠOK I NEVJERICA! MATEJ JE BIO AKTIVAN NA VIBERU?! Nenadu Perišu javljaju se vidovnjaci, rekli da mu se sin skriva u dvokatnici kod kanala, oko cijelog slučaja sve se više spominje droga!

ŠOK I NEVJERICA! MATEJ JE BIO AKTIVAN NA VIBERU?! Nenadu Perišu javljaju se vidovnjaci, rekli da mu se sin skriva u dvokatnici kod kanala, oko cijelog slučaja sve se više spominje droga!

by Ante R.

Intenzivna potraga u Beogradu za Splićaninom Matejem Perišom ušla je već u 23. dan. Uza sve napore policije, rekonstrukcije njegovog kretanja, potrage na rijeci i na kopnu, još ništa nije urodilo plodom.

Međutim, ono što je kod Matejevih poznanika izazvalo šok u petak navečer i potpuno ih zbunilo je njegova aktivnost na aplikaciji Viber.

Naime, na Viberu im se prikazalo kao da je dostupan u 21.53 sati.

 

Gomila reakcija, jedno moguće objašnjenje

No, Matejev je mobitel posljednji put lociran 31. prosinca u 2.40 sati kod Velikog ratnog ostrva, a u potrazi za mladićem iz Splita policajci su pregledali stotine sati snimki nadzornih kamera kako bi napravili rekonstrukciju njegova kretanja od izlaska iz Gotika do dolaska na Savu, pred restoran Savanova, gdje mu se gubi svaki trag.

Vjeruje se da mu je mobitel bio u džepu kad je posljednji put njegov signal uhvaćen, oko kilometar i pol nizvodno, upravo u blizini kluba Gotik, odakle je i izašao u majici kratkih rukava, nakon čega je trčao gradom.

 

Kako prenosi Kurir, to je izazvalo gomilu reakcija, međutim kao jedno od objašnjenja navodi se da je policija bila prijavljena na njegov račun kako bi provjerili komunikaciju iz prošlog razdoblja.

Zabilježena Matejeva komunikacija, smatra policija, mogla bi doprinijeti razrješenju ove 23 dana duge misterije i agonije. Tako je utvrđeno i da je nestali mladić posljednji poziv uputio sugrađanki Maji Sopta, koja se te večeri nalazila u Beogradu.

Osim ovoga, vještačenje telefona posebno je važno za utvrđivanje točnih lokacija na kojima je bio i njegovog kretanja u noći nestanka.

“Rečeno mi je da se provjeravaju mobilni telefoni i Matejev mobilni telefon u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri”, rekao je za RTL Nenad Periš.

 

‘Mislim da se ne radi samo o Zadranima, nego i o nekim licima sa strane’

 

 

Istraga će obuhvatiti sve kontakte koje je Splićanin imao u klubu Gotik, pa su zato, osim njegovih prijatelja ispitani i mladići iz Zadra koji su te večeri imali stol blizu njih, a s kojima je Matejevo društvo te večeri ostvarilo kontakt. Pored njih, identificirane su i osobe koje su se nalazile u njihovoj neposrednoj blizini i za stolovima oko njihovog.

“Čuo sam da su identificirani posjetitelji kluba koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin sa društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane”, naveo je.

‘Oko cijelog slučaja sve se više vrti droga’

Do ponovnog ispitivanja mladića došlo je nakon što je policija došla do poruka koje je jedan od njih razmjenjivao s djevojkom Mateja Periša, a u kojima se spominje droga.

 

Navodno, u porukama koje je slao dan nakon nestanka rekao je da ne zna što je moglo dovesti do Matejevog istrčavanja iz kluba i zapitao se da li bi razlog mogle biti halucinogene droge, kada je rekao i da narkotike nisu uzimali, međutim, u porukama koje je slao nekoliko dana kasnije napisao je da je društvo uzelo opijate nakon što je Periš otišao iz kluba.

“Oko cijelog ovog slučaja sve više se vrti droga, a sada se postavlja pitanje jesu li narkotici zapravo u centru problema i nestanka mladića. Krucijalno pitanje na kojem će inzistirati jest to je li Matej bio drogiran, i ako jest, kojom drogom. Sve više se sumnja da je nestanak povezan sa narkoticima, a inspektore će zanimati i od koga su ih nabavili”, prenijeli su srpski mediji riječi izvora iz istrage.

“Neka mi svi oproste, ali ja sam roditelj i dokle god postoji mala nada, vjerujem u najbolji ishod”, rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Nenadu Perišu javljaju se vidovnjaci

Također je poručio i da ne bježi od istine te da je spreman na sve, a u razgovoru za srpski Telegraf rekao je da mu se posljednjih dana javljaju i razni vidovnjaci, koji mu govore da mu se sin krije živ.

“Jedna mi je samo rekla da potražim sina u kući dvokatnici koja se nalazi kod kanala Dunav-Tisa-Dunav, da Matej tamo ‘živi na drugom katu i da je dobro’. Drugi mi je predlagao da ga tražim u visokim zgradama preko puta Gotika”, rekao je Nenad Periš te naglasio da ljude moli da se sa svakom informacijom obrate beogradskoj policiji.

Osim toga, apelirao je i na one koji šire lažne informacije na društvenim mrežama.

“Zamolio bih ljude da ne stavljaju laži jer ih policija mora demantirati kasnije. Da se razumijemo, ja ne bježim od istine, kakva god bila. Spreman sam na sve, samo da saznam gdje je moj Matej. Svjestan sam i da je mnogo vremena prošlo, ali kao roditelj gajim nadu da je moj sin živ. Neka mi svi oproste, ali ja sam roditelj i dokle god postoji mala nada, vjerujem u najbolji ishod”, rekao je.

Vulin: ‘Ima bijelih i crnih magova’

Razne dojave komentirao je i šef MUP-a Srbije Aleksandar Vulin.

“Mi dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude, koji se javljaju. Ima bijelih i crnih magova, ljudi koji pričaju da su vidjeli Matejevu astralnu projekciju.

Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje kruh na Vračaru. Kada smo provjerili, shvatili smo da je u pitanju susjed”, naveo je Vulin, prenosi Dnevno.hr.