Home Sport Talijanski portal opisao hrvatsku nogometnu reprezentaciju: “Dalićeva družina, nitkovi istrošeni u tisućama bitaka”

Talijanski portal opisao hrvatsku nogometnu reprezentaciju: “Dalićeva družina, nitkovi istrošeni u tisućama bitaka”

by Ante R.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas protiv Italije od 21:00 u Leipzigu igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Poznati talijanski portal Corriere della Sera opisao je svoje viđenje Dalićevih izabranika.

Hrvatska reprezentacija svjesna je činjenice da im pobjeda može donijeti direktni plasman u osminu finala, a u tom slučaju protivnik je već poznat. S druge je strane aktualni europski prvak, Italija. Njima je večerašnja utakmica vrlo bitna jer bi im poraz znatno zakomplicirao prolazak u osminu finala, a čini se kako su počeli osjećati pritisak, piše gol.dnevnik.hr.

Poznati talijanski portal Corriere della Sera najavio je večerašnju utakmicu na vrlo slikovit način:

“Na jezeru Neuruppin, baznom kampu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Modrić se priprema misleći da to neće biti posljednji ples s hrvatskom desetkom. Gledat ćemo u oči bivšeg osvajača Zlatne lopte, svježeg osvajača Lige prvaka s Real Madridom i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u tisućama bitaka.

Imaju obilježja generala na uniformi, lukavo oko koje je potrebno kad sutra ne postoji. Pokreće ih ponos populacije od samo četiri milijuna. Znaju trpjeti, oduprijeti se i dignuti se. U nogometu predstavljaju slavensku školu i oslobodili su se klišeja genijalnosti i nepromišljenosti.

Svjetski viceprvak 2018., poražen u finalu od Mbappéove Francuske. Brončana medalja u Katru, kad su Azzurri bili ispred TV-a. Argentini su pokleknuli tek u polufinalu. Messi je čak uspio spaliti Gvardiola, čudovište koje je otkrio Guardiolin City”.

Posebno veliku brigu za Talijane predstavlja iskustvo Hrvatske reprezentacije:

“Oni plaše. Unutar talijanskog kampa u Iserlohnu računali su, provjeravali karijere i različite razine iskustva: ukupno 1198 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, 20 od 26 pozvanih bilo je u Katru s Dalićem.

Modrić, Brozović, Perišić plus Vida (više nije starter), Kovačić i Kramarić prije osam godina upisali su se na popis finala Svjetskog prvenstva u Moskvi. Znaju se napamet. U odnosu na Azzurre (577) odigrali su dvostruko više međunarodnih utakmica.”

Nakon poraza od Španjolske, Italiji bi poraz od Hrvatske znatno zakomplicirao prolaz u osminu finala:

“Izjednačene utakmice riskiraju da budu riješene u sprintu i Hrvatskoj igra samo jedan ishod – pobjeda. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uvjetom da se Španjolska ne preda Albancima. Jasno je, sad imamo samo jedan cilj: izbjeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu.”

Milanović se oglasio uoči utakmice s Italijom: “Bog je visoko, a car daleko. Ali Hrvatska će biti i ostati uz vas.”

 

You may also like