Home Vijesti Tomašević o raskolu vlasti u Zagrebu: Nije jasno što SDP želi

Tomašević o raskolu vlasti u Zagrebu: Nije jasno što SDP želi

by Ante R.

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj škole Mario Keča govorili su o završetku radova na cjelovitoj obnovi i dogradnji škole. Gradonačelnik i njegovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec potom su održali redovitu konferenciju za medije.

Gradonačelnik Tomašević je kazao da nema ljepše stvari u poslu gradonačelnika nego otvoriti novu školu.‘A ova je toliko dograđena i izmijenjena da je doslovno nova škola’, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je da ulaganje u obrazovanje nema cijenu dodavši da je otvaranje dječjih vrtića i škola prioritet gradske vlasti. Tomašević je kazao da je škola jedna od najmodernijih u Hrvatskoj, radit će u jednoj smjeni. Naveo je da je i drugdje cilj da se postigne cilj da se radi u školama samo u jednoj smjeni.

Potom je uslijedila redovna presica Tomaševića i zamjenika. Luka Korlaet je kazao da se nada da će i ostale škole uskoro biti obnovljene i zamolio je roditelje i ravnatelje škola koje su pružile gostoprimstvo za još malo strpljenja, prenosi Tportal. Danijela Dolenec je potom uzela riječ kazavši da će u srijedu biti raspisani natječaji za pročelnika ureda za socijalu i branitelje. Također je odgovarajući na pitanje da neće biti poskupljenja obroka za školarce u školama.

“Otvoreni smo za reviziju sporazuma s SDP-om”

Odgovarajući na pitanje o krizi vlasti, odnosno o daljnjoj suradnji SDP-om gradonačelnik je kazao da nije jasno što SDP želi. ‘Otvoreni smo za reviziju sporazuma, dogovore i suradnju’, dodao je. Idućih dana će i nacionalni SDP i gradski morati odgovoriti što žele. Objasnio je da su sastanci sa koalicijskim partnerom trajali i po četiri sata na kojima smo odgovarali na svako pitanje.

Tomašević je kazao da su bili otvoreni za sastanak za reviziju koalicijskog sporazuma, ali su ga iz SDP-a odbili. “Problem je u komunikaciji, a ne žele sastanke. Nisu informirani, a ne žele se informirati’, kazao je Tomašević. Naveo je da su otvoreni za suradnju i na gradskoj i lokalnoj razini, ali trena raščistiti kako bi to izgledalo zbog. Poručio je da ništa ne očekuje od sastanka Predsjedništva SDP-a jer se ne želi miješati u unutarnje stvari drugih stranaka. Spreman je na suradnju, ali kako do nje neće doći Tomašević je spreman i na izbore.

Stanari mogu kupiti boks od koga žele

Potom je govorio o tvrtkama koje rade boksove za smeće. Rekao je da ih postoji više od četiri, ali te četiri su isporučile gotov boks. ‘Odluka je na stanarima od koga će kupiti boksove. Mogu kupiti od koga žele’, naveo je. Postoji tipski boks prema mjerilima ministarstva kako treba izgledati. Ove četiri firme su već izašle s gotovim proizvodom.

‘SDP mora odlučiti što želi’

Potom je ponovno odgovarao na pitanje suradnje sa SDP-om kazavši da se ne može reći da ima većinu s Klisovićem i Forjan. ‘SDP mora odlučiti što želi’.

Iskazao je nezadovoljstvo što je o raskidu koalicijskog sporazuma saznao iz medija. Predsjednik gradskog SDP-a Viktor Gotovac ga je nazvao tek dva dana kasnije. Tada mu je iskazao nezadovoljstvo komunikacijom. Ponovio je da je sporni kredit Holdingu zapravo rep koji je ostao od bivše gradske uprave.

Govoreći o raspisivanju natječaja za izgradnu lokacije za robotaksije kazao je da grad ne ostaje bez zelene površine jer je prema planu namjenjena za infastrukturnu izgradnju.

Govoreći o plinskoj krizi izrazio je nezadovoljstvo na način na koji je regulirano tržište trgovine plina u Hrvatskoj za što je kriva vlast i regulator.