Home Vijesti Trojac pod optužnicom USKOK-a: Dva državljanina BiH smislila način izbjegavanja zabrane boravka u šengenskom prostoru, policajac sudjelovao u nečasnim radnjama

Trojac pod optužnicom USKOK-a: Dva državljanina BiH smislila način izbjegavanja zabrane boravka u šengenskom prostoru, policajac sudjelovao u nečasnim radnjama

by Ante R.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku optužio 35-godišnjeg policajca kojeg tereti da je za mito neovlašteno otisnuo granične pečate u putovnicu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a koju mu je donosio 51-godišnji državljanin BiH.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je trojac optužen za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava.

Prema Uskokovoj optužnici, 35-godišnjak je kao policijski službenik na graničnom prijelazu Županja pristao na traženje 51-godišnjaka da za 200 do 250 eura u putnu ispravu 47-godišnjaka otisne službene granične pečate s namještenim datumima, kojima će lažno prikazati da je 47-godišnjak na vrijeme napustio teritorij Austrije i tako mu omogućiti izbjegavanje zabrane daljnjeg boravka u šengenskom prostoru.

Uskok ističe da je 47-godišnjak, od 1. veljače do 31. prosinca 2023., u najmanje šest navrata svoju putovnicu i dogovorene novčane iznose predavao 51-godišnjaku koji je potom putovnicu i novac donosio policajcu u Županju.

Nakon toga je policajac, znajući da 47-godišnjak nije pristupao graničnoj kontroli, u njegovu putovnicu otiskivao službene pečate. Policajac je takvu putovnicu zatim predavao 51-godišnjaku koji ju je vraćao 47-godišnjaku, a ovaj je na graničnom prijelazu Bajakovu, prilikom granične kontrole 8. veljače 2024., predao putovnicu policijskom službeniku na uvid. – Hina.

You may also like