Home Vijesti U koaliciji Rijeke pravde još uvijek tinja iskra da će uspjeti u okupljanju većine: “Nada umire zadnja”

U koaliciji Rijeke pravde još uvijek tinja iskra da će uspjeti u okupljanju većine: “Nada umire zadnja”

by Ante R.

Intenzivni pregovori oko formiranja nove saborske većine su u tijeku. Završen  je prvi krug pregovora u kojem ključeve nove saborske većine nosi Domovinski pokret koji je istaknuo jednu od svojih pregovaračkih pozicija od koje ne odstupaju, iz jednadžbe za novu Hrvatsku vladu isključuju SDSS i Možemo. U međuvremenu se danas sastala i koalicija Rijeke pravde. Predstavnici stranaka na čelu s SDP-om još se uvijek nadaju se da će na kraju ipak oni biti ti koji će uspjeti okupiti parlamentarnu većinu.

“Mislim da još svi zajedno moramo razgovarati, ništa još nije gotovo, vidjet ćemo kako će se politička situacija rasplesti”, kazala je Dalija Orešković, a slično razmišlja i Krešo Beljak:

“Nada umire zadnja, mislim da ima šanse ako se svi budu držali onoga što su govorili u kampanji, onoga što su govorili četiri godine dok smo bili u opoziciji.”

Optimističan pogled na situaciju ima i Anka Mrak Taritaš iz Glasa.

“Ova faza je gotova, idemo odraditi ozbiljni sastanak, ljudi se sjednu i dogovore i traže rješenja, a na kraju svega će se brojiti mrtvi”, rekla je Mrak Taritaš, prenosi HRT.