Home Svijet U Ukrajini “razbijena mreža” ruskih agenata: Dvojac htio regrutirati vojnike bliske sigurnosnoj službi Zelenskog za realizaciju paklenog cilja

U Ukrajini “razbijena mreža” ruskih agenata: Dvojac htio regrutirati vojnike bliske sigurnosnoj službi Zelenskog za realizaciju paklenog cilja

by Ante R.

Ukrajinska obavještajna agencija (SBU) u utorak je objavila da je uhitila dvojicu zaposlenika službe državne sigurnosti koji su se na zapovijed Moskve pripremali ubiti predsjednika Volodimira Zelenskija i druge članove ukrajinskog vodstva. 

SBU je „razbio mrežu agenata” ruske obavještajne službe FSB koji su se „pripremali ubiti ukrajinskog predsjednika”, priopćila je agencija. Mete su bili i drugi „visoki predstavnici” političkog i vojnog vrha, poput šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova.

Uhićena su „dvojica zapovjednika” državne službe koja osigurava javnu sigurnost. Uhićeni su FSB-u slali “povjerljive informacije”, priopćio je SBU.

Dvojac je htio i regrutirati vojnike „bliske sigurnosnoj službi” predsjednika Zelenskija s ciljem „otmice i ubojstva”.  Jedan od članova otkrivene mreže navodno je nabavio dronove i eksploziv, navodi SBU.

Prošli mjesec u Poljskoj je uhićen muškarac za kojeg se sumnjalo da je pomagao ruskim obavještajcima u pripremi napada na Zelenskija, objavili su poljski i ukrajinski tužitelji. – Hina.

You may also like