Home Vijesti Uhićenja u Vukovaru: Pronađeno gotovo 444.000 tableta koje sadržavaju psihotropne tvari

Uhićenja u Vukovaru: Pronađeno gotovo 444.000 tableta koje sadržavaju psihotropne tvari

by Ante R.

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je četvoricu muškaraca povezanih s pronalaskom gotovo 444.000 komada tableta koje sadržavaju psihotropne tvari i na popisu su droga te im je nakon istrage rješenjem Županijskog suda u Vukovaru određen jednomjesečni pritvor.

Navedena velika količina tableta koje sadržavaju psihotropne tvari pronađena je pri kontroli prometa 11. svibnja, kod Opatovca na vukovarskom području. Policijski službenici su pregledom vozila zagrebačkih registracija uočili kutije lijekova, a 28-godišnji vozač se automobilom dao u bijeg u smjeru Tovarnika, dok je suvozač, 24-godišnjak zadržan pod nadzorom policije.

Oko 22 sata odbjeglog vozača na ulazu u Tovarnik zaustavila je druga policijska ophodnja.

Tijekom očevida ujutro, 12. svibnja, na nekoliko mjesta uz cestu Opatovac-Lovas, pronađene su odbačene vreće u kojima su se nalazilo 443.310 komada tableta koji sadržavaju psihotropne tvari, koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva, naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija je ubrzo privela i 25 i 40-togodišnjaka koji su se koristili osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka.

Kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Sva su četvorica uhićena zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Na temelju sudskih naloga provedene su pretrage doma i drugih prostorija u Iloku, kojima se koristi 28-godišnjak, te osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka pronađeno je i oduzeto 675 komada istovrsnih tableta.

Nad 25-godišnjakom, vozačem automobila vukovarskih registracijskih oznaka, provedena su ispitivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu, kojima je utvrđena koncentracija alkohola od 0,14 g/kg te pozitivna reakcija na opojne droge. Na temelju naredbe o određivanju mjere opreza privremeno je oduzeta njegova vozačka dozvola te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prekršajna prijava slijedi i 28-godišnjem vozaču zbog nepostupanja prema naredbi policijskog službenika, upravljanja vozilom bez važeće vozačke dozvole te odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu.

Rješenjem Županijskog suda četvorici osumnjičenika određen je jednomjesečni istražni zatvor te su predani u Zatvor u Osijeku. – Hina.

You may also like