Home Vijesti VIDEO MUP, uz upozorenje vozačima objavio snimku udarnog vikenda na cestama

VIDEO MUP, uz upozorenje vozačima objavio snimku udarnog vikenda na cestama

by Ante R.

Ministarstvo unutarnjih poslova obavilo je u subotu upozorenje vozačima zbog udarnog vikenda na hrvatskim cestama, uz snimku gužvi snimljenih iz zraka.

“Vozači oprez, udarni je vikend na hrvatskim cestama! Važno je na odredište stići sigurno, a ne brzo”, objavio je MUP na Twitteru, uz snimku gužvi na A1 koje su snimili helikopterom.

Promet je gust na cestama i autocestama diljem Hrvatske, a prema izvješću Hrvatskog autokluba, na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona vozila duga je oko 10 kilometara, a u smjeru otoka oko četiri kilometra.

Na autocesti A3 kod graničnog prijelaza Bajakovo kolona je duga četiri kilometra, jednako kao i kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba na A1. Na naplatnim postajama Demerje kolona se proteže dva kilometra.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon – kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra.

Na graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom promet je vrlo gust u oba smjera, gužve su na graničnim prijelazima sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske, kao i sa Mađarskom na ulazu u zemlju.

“Na graničnom prijelazu Pribanjci zabilježena su višesatna čekanja, više od 5 sati na ulasku u zemlju, pa se korisnici mole da koriste i druge granične prijelaze”, poručuju iz HAK-a.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da se tijekom vikenda očekuje kraj toplinskog vala, a uz promjenu vremena, moguće je lokalno grmljavinsko nevrijeme.

“Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće”, priopćio je DHMZ. – Hina