Home Vijesti VIDEO Vučić: “Oluja” najveće etničko čišćenje; Srbija će uvijek biti uz Srpsku

VIDEO Vučić: “Oluja” najveće etničko čišćenje; Srbija će uvijek biti uz Srpsku

by Ante R.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je hrvatska akcija “Oluja” zločin etničkog čišćenja, iako to u Europi ne žele kazati, javlja RTRS.

– Nitko od velikih sila neće priznati, nitko u cijeloj Europi neće reći da je to najveće etničko čišćenje na europskom tlu od 1945. godine. Ovo su ljudi, ne klikeri (špekule, pikule hrv.) i brojevi. Svi oni su ljudi i srca i dušu imaju, ali da analiziramo iz njihovog ugla i da kažemo “ne, ne nisu ljudi, brojevi su”. Pa kako to prije samo 30 godina je bilo 700.000 Srba u Hrvatskoj, a danas svega 112.000 po popisu koji oni reklamiraju? Pa što se to dogodilo s tim ljudima? Kako nestadoše toliki ljudi? Zbog čega nestadoše? – rekao je Vučić u Prijedoru na centralnom obilježavanju Dana sjećanja na stradanje i progon Srba u “Oluji”, podsjećajući da Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju ovaj dan, ne dopuštajući i da žrtve budu zaboravljene.

On je istaknuo da smo “posljednjih dana svjedoci toliko licemjerja, dvostrukih standarda u ponašanju velikih sila prema Srbima”.

– S toliko se problema suočavamo, da i mi koji moramo brinutio o narodu, moramo da damo oduška i vlastitim mislima i emocijama – rekao je on.

Vučić je rekao da je zločin na Petrovačkoj cesti ciljan i namjeran i da nikakva greška nije u pitanju.

– Htjeli ste ubiti djecu, njihove deke (dede, dide, djedove hrv.) i bake – rekao je on.

Predsjednik Srbije je pozvao na zajedništvo srpskog naroda.

– Važno je da se držimo zajedno – istaknuo je Vučić.D odao je da će Srbija uvijek biti uz narod Republike Srpske.

– Uvijek ćemo biti uz naš narod i kada je teško, kada vam uvode sankcije, Srbija će uvijek biti uz Republiku Srpsku – poručio je Vučić.

You may also like