Home Vijesti VRLO SUZDRŽANI LAVROV Aktivno podržavamo poslovnu suradnju

VRLO SUZDRŽANI LAVROV Aktivno podržavamo poslovnu suradnju

by Ante R.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman danas je u službenom posjetu Moskvi gdje se sastao s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom. 

Uzvratni je to posjet nakon što je u prosincu 2020. Lavrov boravio u Zagrebu.

Nakon sastanka s hrvatskim kolegom, Lavrov je rekao kako su pričali o situaciji jačanju suradnje dvaju zemalja, o odnosu Rusije i EU, Rusije i NATO-a, o stiuaciji na Balkanu, BiH.

“Aktivno podržavamo poslovnu suradnju s Hrvatskom”, rekao je ruski ministar. “Imamo obostranu želju za poboljšanje turističke razmjene, a tome će pridonijeti otvaranje novih letova u lipnju prošle godine”, dodao je Lavrov.

“Možemo biti zadovoljni trendom u našim bilateralnim trendovima”, naglasio je Gordan Grlić Radman.

“Treba reći da su međunarodne okolnosti drugačije, složenije nego prošle godine kad smo dogovorili ovaj susret, no to mi je dalo priliku da s kolegom Lavrovim razgovaram”, kazao je.

Ministar vanjskih poslova kazao je da je s Lavrovim otvoreno razgovarao o situaciji s Ukrajinom i da su se obje strane složile da se rješenje treba tražiti u sklopu Minskih sporazuma.

Grlić Radman je kazao da je dobro da su otvoreni diplomatski pregovori između Rusije i SAD-a, te NATO-a, dodavši da za ‘diplomatske rezultate treba vremena’.

Hrvatski ministar u Moskvi će se sastati i s mitropolitom Hilarionom, prvim čovjekom Ruske Pravoslavne Crkve za vanjske odnose, te s predstavnicima hrvatskih tvrtki u Rusiji, a posjet će završiti sastankom u Rusko-hrvatskom društvu prijateljstva, gdje će stići i Anvar Azimov, bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj, prenosi N1.