Home Vijesti Zastupnici Mosta reagirali na stajalište pravobraniteljice o položaju transrodnih osoba u sportu: “To je skandalozno”

Zastupnici Mosta reagirali na stajalište pravobraniteljice o položaju transrodnih osoba u sportu: “To je skandalozno”

by Ante R.
Nikola Grmoja

Zastupnici Mosta izrazili su svoje neslaganje s stajalištem pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, među kojima i Nikola Grmoja koji ga je ocijenio “skandaloznim”. Naime, Višnja Ljubičić istaknula je da će svoj stav uskladiti s međunarodnim stajalištem koji će biti podupirući.

Pravobraniteljica kaže da o tome nema svoj stav, nego ga čeka na temelju stava međunarodnih organizacija. To je skandalozno, mislio sam da je vaš stav u vezi sa zdravom pameti i biologijom, kazao joj je Nikola Grmoja, dodavši da nitko ne podržava da se muškarci, koji se izjašnjavaju kao žene, natječu u sportu sa ženama.

“S jedne strane morate voditi računa o tome da tim osobama moraju biti dostupne sportske aktivnosti i sudjelovanje na natjecanjima, a s druge strane o njihovim biološkim karakteristikama koje mogu ugroziti određenu kategoriju s kojom se natječu. Moje stajalište će biti usklađeno s međunarodnim stajalištem i bit će podupiruće”, odgovorila je Ljubičić.

Izvijestila je da je njen Ured u 2022. radio na 1.564 predmeta, da je najučestalija bila diskriminacija temeljem spola, a da su u tome žene bile oštećene u 72,4 posto slučajeva. Najveći broj pritužbi odnosio se na područje socijalne sigurnosti, zapošljavanja i rada te uprave.

Politico tvrdi da nije postignut dogovor o novom mandatu Ursule von der Leyen, Plenković zakuhao sve

Govoreći o skloništima za potporu žrtvama nasilja, Ljubičić je pohvalila Vladu zbog značajnih iskoraka u tom smjeru. “Imamo pokrivenost svih županija, ali moramo raditi na unaprjeđivanju standarda te se i lokalna zajednica mora uključiti”, rekla je na pitanje HDZ-ova Nikole Mažara. – Hina.

HODOČASTIO OD GAVRANA DO BLAGE Od posljednjeg počivališta Damira Tomljanovića Gavrana do posljednjeg počivališta Blage Zadre

You may also like