Home Izdvojeno VIDEO-TRENUTAK LUDILA Bivši igrač Hajduka tvrdi: Hajduk ne može biti prvak zbog HDZ-a

VIDEO-TRENUTAK LUDILA Bivši igrač Hajduka tvrdi: Hajduk ne može biti prvak zbog HDZ-a

by Ante R.

Bivši igrač Partizana i Hajduka Dževad Prekazi gostovao je u podcastu Wish&Goal u kojem je govorio o Hajduku i hrvatskoj ligi.

Prekazi je s Partizanom osvojio tri titule prvaka Jugoslavije, a osvojio je i Mitropa kup. Na Poljudu je proveo godinu dana u dresu Hajduka 1984. godine, a splitski navijači ga pamte po topovskom udarcu. Greda u Londonu još se trese od njegovog udarca na utakmici protiv Tottenhama u polufinalu Kupa UEFA.

I danas ima samo riječi hvale za Hajduk. “Oni su bili, za moj pojam, najveći klub. U svemu. Tvoj je posao bio samo igrati i trenirati. Ništa više. Ni o čemu nisi trebao razmišljati. Narodni heroj Ante Baja je bio predsjednik kluba i glavni autoritet. S Brača. Prije njega bio je Tito Kirigin. Ljudi koji su živjeli za nogomet. Sve im je u životu Dalmacija i Hajduk, ništa više”, rekao je.

Na pitanje kada će Hajduk napokon osvojiti naslov dao je zanimljiv odgovor. “Neće ni osvojiti. Osvajat će kada bude drugi režim u Hrvatskoj”, kazao je. Voditelje je zanimalo je li to jedini razlog. “Jedan jedini. Prošle sam godine bio s Ivicom Šurjakom i svim bivšim igračima i kažu mi oni: ‘Nije to više ni H od Hajduka’. Sve je to HDZ, tako su i napravili da je to strašno. To je tragedija”, rekao je.

‘Samo da bude Dinamo…’
Osvrnuo se i na Dinamo. “Glavni grad je Zagreb, još za vrijeme Jugoslavije pravi klub je bio NK Zagreb. To su bili Zagrepčani. Oni su ga ugasili, sve su učinili. Napravili su Lokomotivu koja je rezervni tim Dinamu”, kazao je. Nije samo na tome stao. “Samo da bude Dinamo, a Dinamo su napravili sve došljaci. Hajduk je Hajduk, 1911. godine su igrali pod imenom Hajduk”, izjavio je, prenosi Direktno.

You may also like

Verified by MonsterInsights