Home Izdvojeno Penavin udar na Domovinski pokret

Penavin udar na Domovinski pokret

by Ante R.

Oni koji to čine, oni koji podržavaju Milanovića kao SDP-ovog predsjedničkog kandidata, nisu ništa drugo nego korisne budale ljevice, što nema nikakve sveze ni s domoljubljem niti s desnicom u Hrvatskoj. Oni koji to čine, rame su uz rame sa SDSS-om i Možemo, bez obzira na to što se deklarativno ograđuju od njih.

Kada se Ivan Penava popne na Vukovarski vodotoranj, koji je usput budi rečeno obnovila Vlada Republike Hrvatske na čelu s Plenkovićem s cca. dvadeset milijuna eura, tada mu pogled seže taman do granica unutar kojih želi gubernatorski ovladati kao regionalni despot iliti lokalni šerif. Penava bi čini se kopirao Branimira Glavaša, no Branimir Glavaš je istini za volju, za Ivana Penavu izmislio politiku i možda je usporedba Penave s Glavašem uvredljiva za Glavaša? Pa ako je tako, ovom se prigodom Glavašu iskreno ispričavam. Intelektualno potkapacitirani „desničar“, lokalni lider Ivan Penava, koji u svojim porukama javnosti kaže da može sa svima osim s Možemo i SDSS-om, jasno poručuje da može s SDP-om i njihovim predsjedničkim kandidatom Zoranom Milanovićem!!! No u tom slučaju hrvatskoj javnosti mora objasniti što je on zapravo; desničar, kršćanski demokrat, ljevičar, ili je politički NLO, neidentificiran, bez okusa i mirisa. Ne postoji katastrofalnija šteta za Domovinski pokret od otvorenog koketiranja sa Zoranom Milanovićem, koji Penavu drži kao svog malog od kužine, jer zna da bez glasova desnice ni u snu ne može osvojiti drugi mandat, piše Suvereno.hr

Kao što sam pisao u zadnjoj analizi, radikalno udaljavanje DP-a od rušilačkih politika kršitelja Ustava Zorana Milanovića, bio bi jedini i pravi dokaz lojalnosti Plenkoviću i HDZ-u u vladajućoj većini, a ono što radi Penava slika je Milanovićevog Trojanskog konja za rušenje HDZ-a i ove vlasti iznutra i u toj slici Penava, Most i Grmoja su jedno te isto. Čini mi se da Ivan Penava radi kobnu pogrješku!

Apsolutno sam uvjeren da je ogromna većina glasača DP-a bila sklona koaliciji s HDZ-om, jer to je u zadanim okolnostima omjera političkih snaga u Hrvatskoj nakon parlamentarnih izbora bilo jedino razumno i dobro rješenje. Nasuprot tome bile su Milanovićeve Rijeke pravde! Tom željenom koalicijom većine HDZ-ovih i DP-ovih glasača i simpatizera, sačuvan je obraz i zadržani su svjetonazorski temelji politika od centra prema desno, a Penavino srljanje u Milanovićev i SDP-ov zagrljaj oblače ga u kaput ljevičara i daju mu epitet grobara DP-a.

Moguće domoljubno zajedništvo od centra prema desno, na čemu sam kao racionalan analitičar uvijek inzistirao smatrajući da je to dugoročno moguće i najbolje za Hrvatsku, zadnjim potezima Penave ozbiljno je ugroženo, pa nam se ponovo događa isti scenarij, da oni koji se deklariraju najvećim domoljubima zapravo ruše temelje novostvorenog domoljubnog zajedništva, radi svojih sebičnih partitokratskih interesa. Oni koji to čine, oni koji podržavaju Milanovića kao SDP-ovog predsjedničkog kandidata, nisu ništa drugo nego korisne budale ljevice što nema nikakve sveze ni s domoljubljem niti s desnicom u Hrvatskoj. Oni koji to čine, rame uz rame su sa SDSS-om i Možemo, bez obzira na to što se deklarativno ograđuju od njih. SDSS će s obzirom na trenutnu izolaciju u vladajućim strukturama već sutra biti uz Milanovića i SDP, što se do sada već dva puta događalo. Čini mi se da jedva čekaju pad HDZ-a i vladajuće većine! U tome im bez ikakve sumnje obilato pomaže Ivan Penava!

No batina uvijek ima dva kraja, a u ovom slučaju osobno sam na onom kraju batine koju drži Mario Radić. Smatram da je Mario Radić racionalan političar s desnog političkog spektra i baš takav profil umjerenog političara potreban je desnici u Hrvatskoj kako bi se konačno stvorila jedna stabilna i snažna desna stranka, kao brana kojekakvim neprincipijelnim koalicijama HDZ-a sa strankama ljevice, što se uvijek do sada pokazalo kao nužno zlo, a HDZ-u je percepcijski nanosilo štetu. Čini se da je Penavin konačan politički cilj zadržati Vukovar pod svojom kontrolom, dakle onaj Vukovar koji kao simbol obrane države Penava bezobrazno populistički koristi za svoje političke probitke, kao da je Grad heroj njegova privatna prćija. Ma gdje je Penava bio kada se Vukovar branio? S obzirom na to da sam uvijek percipirao politiku s pogledom u budućnost spreman na rizik neizvjesne prognoze i pri tom obično pogađao, ovaj put mi se čini da Ivan Penava na kraju neće biti ni predsjednik DP-a nit gradonačelnik Vukovara na sljedećim lokalnim izborima, koji su nam pred vratima sljedeće godine. Jer „tko se mača laća od mača će i poginuti“!

You may also like

Verified by MonsterInsights