Home Svijet Putinov “živi dokument” na pragu promjene: Rusija sprema odgovor kako bi se “otrijeznili” neprijatelji na Zapadu

Putinov “živi dokument” na pragu promjene: Rusija sprema odgovor kako bi se “otrijeznili” neprijatelji na Zapadu

by Ante R.

Rusija će promijeniti svoju nuklearnu doktrinu na temelju analize posljednjih sukoba i akcija Zapada u vezi s ratom u Ukrajini, rekao je za TASS zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

“Kao što smo već više puta ponovili, rad je u poodmakloj fazi i postoji jasna namjera da se unese korekcija [u nuklearnu doktrinu], uzrokovana, između ostalog, ispitivanjem i analizom nedavnih sukoba, uključujući sve što je povezano s eskalacijom akcija naših zapadnih protivnika u pogledu posebne vojne operacije”, rekao je zamjenik ministra.

Pojasnio je da je odgovarajući dokument u doradi, ali je prerano govoriti o konkretnom roku za njegovu izradu. “Vremenski okvir za njegov završetak prilično je komplicirano pitanje, s obzirom na to da je riječ o najvažnijem aspektu naše nacionalne sigurnosti”, istaknuo je Rjabkov.

Plenković će se sastati licem u lice s čovjekom koji je vrijeđao Hrvatsku: Hoće li reagirati?

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije da je ruska nuklearna doktrina živi dokument, koji se po potrebi može mijenjati. U međuvremenu je ruski čelnik istaknuo kako Moskva polazi od toga da se nuklearna razmjena nikada neće dogoditi.

Prethodno je Rjabkov konstatirao da akcije Zapada otvaraju pitanje ažuriranja ruske nuklearne doktrine u skladu s trenutnim zahtjevima. Prema riječima visokog diplomata, vanjskopolitička situacija ozbiljno eskalira zbog akcija SAD-a i njegovih saveznika, a Moskva stalno analizira koliko dobro njezini dokumenti o nuklearnom odvraćanju odgovaraju tim izazovima.

Rusija žestoko napala, na Kijev padaju balističke rakete: Poljska digla avione

You may also like

Verified by MonsterInsights