Home Izdvojeno Penava će uskoro biti politički beznačajan i Plenković će ga odbaciti kao staru krpu

Penava će uskoro biti politički beznačajan i Plenković će ga odbaciti kao staru krpu

by Ante R.

Nakon što je u prvoj anketi Domovinski pokret imao veliki pad i ono još opasnije negativni trend, realno je očekivati da će u sljedećoj anketi taj pad biti još izraženiji, a svima je jasno da ta stranka na nacionalnoj, možda i regionalnoj razini neupitno putuje u ropotarnicu povijesti, a uskoro će ispasti iz vladajuće koalicije jer Plenkoviću takva stranka i loša percepcija ne odgovara.

Za očekivati je da nakon raspada Domovinskog pokreta i formiranja nove stranke pod vodstvom Marija Radića i onih koji su s njim napustili stranku da će utjecaj Penave u vladi i saborskoj većini iz dana u dan slabiti i da će se i u njegovom klubu u Saboru pojaviti pukotine, odnosno da će se neki pojedinci iz kluba prikloniti novom klubu, nove stranke koja će vrlo brzo imati veći i utjecajniji klub od onog Domovinskog pokreta. Veliki broj članova tog kluba prate razvoj događanja na terenu, raspad stranke kojoj pripadaju i ne žele biti politički mrtvaci.

Onog trenutka kada se saborska većina ne bude mogla formirati bez učešća njima toliko omraženog SDSS-a, za kojeg su u kampanji govorili da im je cilj da ne budu u vlasti, a oni budu na raskrsnici, pristati na omraženi SDSS i koaliciju s njim ili istupiti iz koalicije i vlade bit će zadnji čavao u lis nečega što se zove Domovinski pokret.

Plenković sigurno neće dozvoliti da mu radi Penave padne vlada, on će zasigurno namiriti dovoljno ruku da rekonstruira saborsku većinu, a Penava i njegova stranka izgubiti skoro kompletno članstvo i pogotovo biračko tijelo jer od onoga što su obećali nisu ispunili ništa, već su njegovi ministri u vladi dizali ruke za sve i svašta, ali za ono zašto su se borili nisu napravili ništa. Svi oni koji su uhljebljeni na ministarska mjesta i mjesta državnih tajnika odlaze u ropotarnicu povijesti i na plaće koje su višestruko manje nego sada.

Najgore od svega za Penavu bit će izostanak podrške HDZ-a na izborima za gradonačelnika Vukovara, pa će tako Penava platiti cijenu svoje političke kratkovidnosti i nepromišljenosti. Za razliku od njega i njegove stranke, stranka koju će uskoro osnovati Mario Radić s prijateljima, rasti će vrlo brzo i doći po rejtingu na mjesto gdje je bio prije izbora Domovinski pokret. Ne treba dugo čekati, to će se dogoditi vrlo brzo.

“GDJE JE NESTAO ČOVJEK” Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike je nevidljiv i ne definiran, zašto?

You may also like

Verified by MonsterInsights