Home Izdvojeno FOTO Suša ubrala jabuke, katastrofa i šteta ogromne, što će napraviti lokalna samouprava

FOTO Suša ubrala jabuke, katastrofa i šteta ogromne, što će napraviti lokalna samouprava

by Ante R.

Katastrofalna suša u Slavoniji u uništila je nasad ekološki uzgojenih jabuka u mjesta Tenja, prigradskom Osječkom naselju. Na OPG-u jedne obitelji u uništen je rod ovogodišnjih jabuka u cijelosti, šteta je oko 30 000 eura, a vlasnica OPG-a u suzama govori za Hrvatski glasnik:

“Mi svake godine imamo oko dva vagona jabuka, a i ovogodišnji urod obećavao je najmanje toliko. Cijelu godinu smo se borili, od rezidbe u proljeće do ekološke zaštite u nadi da će nam prihod od tih jabuka omogućiti normalan život jer se od moje i suprugove mirovine ne može preživjeti. Najgore je što će se ovogodišnja suša reflektirati i na iduću godinu jer se zbog ekstremne suše neće moći formirati cvjetni pupovi za iduću godinu.

Od države očekujemo neki sitniš u vidu par stotina eura, što je sramotna naknada koja nam ne može pomoći ni izvršiti rezidbu u proljeće iduće godine niti pokriti troškove goriva za košnju trave u voćnjaku”, govori utučena vlasnica OPG-a. Podaci o vlasnici OPG-a poznati su redakciji Hrvatskog glasnika.

You may also like

Verified by MonsterInsights