Home Izdvojeno Grmoja o uhićenjima HDZ-ovih dužnosnika: “Sve kako Gazda ne bi trpio veću političku štetu”

Grmoja o uhićenjima HDZ-ovih dužnosnika: “Sve kako Gazda ne bi trpio veću političku štetu”

by Ante R.

Protiv bivšeg čelnika Hrvatskih cesta (HC) Josipa Škorića u nedjelju je pokrenuta istraga USKOK-a zbog  zbog namještanja milijunskih poslova svom rođaku, predsjedniku uprave Osijek Koteksa i direktorici osječke tvrtke Structivo koji su osumnjičeni da su ga podmitili. Tužiteljstvo sumnjiči Josipa Škorića da je od veljače 2023. do veljače ove godine, kao predsjednik Hrvatskih cesta, ostvario koruptivni dogovor sa Sandom Bajtl i Zoranom Škorićem. Kako bi se izbjegla mogućnost utjecaja na svjedoke svim osumnjičenim je određen istražni zatvor, što je potvrdio Sven Mišković, v. d. ravnatelja Uskoka. Na posljednje akcije USKOK-a osvrnuo se i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja koji se oglasio se društvenoj mreži kako bi komentirao uhićenja visokopozicioniranih HDZ-ovih dužnosnika, među kojima i gradonačelnika Otoka, istaknuvši da su uhićenja uslijedila nakon davanja ostavke sa svrhom da se ne nanese politička šteta premijeru Andreju Plenkoviću.

“Plenkoviću se jednom dogodilo da mu ministar bude uhićen na dužnosti i tada je donio čvrstu odluku da se to više nikad neće ponoviti.

Došlo je do zamjene kontrolirane Zlate koja je nekad znala pokazati zube i kratkotrajno demonstrirati neovisnost, potpuno kontroliranim Turudićem. Odbačene su prijave sa snažnim dokazima o namještanju poslova protiv Plenkovićeva najužeg kruga Milić/Katičić, a sad svjedočimo uhićenjima nakon davanja ostavke, prvo Škorić, a danas navodno gradonačelnik Otoka Šarić. A sve kako Gazda ne bi trpio veću političku štetu”, napisao je zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

-->

Svi osumnjičeni u aferi u Hrvatskim cestama idu u istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

 

You may also like

Verified by MonsterInsights