Home Izdvojeno Samo u 2020 na klopu, cugu i poklone zdrobio više od 22.000 eura

Samo u 2020 na klopu, cugu i poklone zdrobio više od 22.000 eura

by Ante R.

Nakon što je uhićen Josip Šarić gradonačelnik Otoka mediji dolaze do novih saznanja

Kada je otkriveno da je račun iz jednog restorana u Zagrebu Šarić platio službenom karticom, izjavio je da će račun uplatiti na račun grada. Neovisno je li račun platio ili nije očito je to bio samo okidač da USKOK krene češljati po gradu Otoku i korištenju službene kartice, ali vjerojatno i nekih drugih stvari o kojima će se vjerojatno očitovati USKOK. Uostalom nije čudno da je Državna revizija češljala poslovanje grada Otoka te dala uvjetno mišljenje koje je dostavila USKOK-u.

N1saznaje da u izvješću Državne revizije stoji stoji da je tijekom 2020. Šarić za konzumaciju hrane i pića platio 88,5 tisuća kuna, dok su ga razna izaslanstva koštala oko 79,5 tisuća kuna. Tih ukupno 168 tisuća kuna odnosno nešto više od 22 tisuće eura nije pokriveno valjanom dokumentacijom. Revizori su uočili da na računima uopće ne pišu detalji službenih ugošćavanja.

-->

Navedeno je samo da je u pitanju smještaj u hotelima, nabava darova – kravata, marama, kutija, ukrasnih vrećica i parfema, te primjerice troškovi minibara na službenim putovima. No ponovno nema ni detalja ni službenih ovjera, upozorili su revizori.

Prisjele mu krvavice, buncek, butelje vina i službena kartica grada Otoka i Šeks.

Nisu pronašli ni putne naloge kojima bi se troškovi s putovanja opravdali, odnosno dokumente na osnovu kojih bi se utvrdila svrha putovanja i što je sve plaćeno. Račune pak, koji su priloženi uz slipove za plaćanje poslovnom karticom, nije ovjerila ovlaštena osoba. Zato su revizori zaključili da se uopće ne može provjeriti opravdanost korištenja sredstava reprezentacije za potrebe obavljanja poslova iz samoupravnog djelokruga Grada.

You may also like

Verified by MonsterInsights