Home Vijesti Povjerenstvo novčano kaznilo Benčić zbog više propusta s imovinskom karticom

Povjerenstvo novčano kaznilo Benčić zbog više propusta s imovinskom karticom

by Ante R.

 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je novčano kaznilo saborsku zastupnicu i predsjednicu stranke Možemo! Sandru Benčić s 1300 eura zbog više propusta u ispunjavaju imovinskih kartica.

Povjerenstvo je utvrdilo da je zastupnica Sandra Benčić učinila više povreda zakona, uz ostalo nije u imovinskoj kartici pravilno prijavila prihod od najma stana sa suprugom kao najmodavac.

Prihodi od imovine vezani uz stan koji je iznajmljivala bili su različiti od iznosa koje je obveznica prijavila, a prijavljivala ih je kao suprugove iako se radilo o njezinim prihodima i njezinoj obvezi prema Poreznoj upravi, utvrdilo je povjerenstvo.

Benčić je primila nešto više od 10.700 kuna, a radi se o imovinskim karticama za 2021. i 2022. Obveznica je također propustila prijaviti primitak od tvrtke “Pepermint” u iznosu od 2498 kuna primljen u 2021., kao i ostale prihode u iznosu od oko 22.048 kuna primljenih u 2021. i isto toliko u 2022. godini

 Hrvati više nikome ne vjeruju, već je prva epizoda serijala Partija Gordana Malića uzburkala duhove

Također je netočno prijavila kreditnu obvezu prema vjerovniku Zagrebačkoj banci.  Povjerenstvo je kao otegotnu okolnost uzelo činjenicu da se radi o visokorangiranoj dužnosnici koja je morala biti upoznata s odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa te da se od nje očekuje da se ponaša odgovorno i bude primjer građanima u obnašanju dužnosti.

“Od obveznice se očekuje visoki etički standard i da njezino postupanje bude u skladu sa zakonom.”, rekla je izvjestiteljica Ana Poljak.   -Hina

Plenković poziva oporbu da Hrvatsku ne svrstava uz Mađarsku

You may also like

Verified by MonsterInsights