Home Izdvojeno VIDEO/ Sramotno ponašanje Milanovića: Tko ima deal s Putinom, a tko pokušava spriječiti ubijanje civila i brani europske vrijednosti?

VIDEO/ Sramotno ponašanje Milanovića: Tko ima deal s Putinom, a tko pokušava spriječiti ubijanje civila i brani europske vrijednosti?

by Kristina B

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovno je kritizirao odluku predsjednika Milanovića, koji u utorak nije dao suglasnost na Vladin prijedlog da se hrvatski časnici upute u misiju pomoći Ukrajini, koja se održava u Njemačkoj. Na tu je izjavu potom reagirao predsjednik Republike Zoran Milanović. 

Premijer Andrej Plenković poruku je poslao i članovima SDP-a, koji neće glasati za taj prijedlog u Saboru, uz tvrdnju da bi im seminar o NATO-u i Ukrajini trebao održati bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj, koji je postao predsjednik SDP-ova Savjeta za obranu i nacionalnu sigurnost.

“Njima na sramotu. Vidim danas u novinama da je bivši načelnik Glavnog stožera Hranj na čelu savjeta SDP-a za obranu. Možda ne bi loše da im d jedan “schnelle” kurs s o tome je li Wiesbaden u Ukrajini ili Njemačkoj, kakav je kredibilitet države koja je saveznica u NATO-u zadnjih 15 godina, koja tijekom najvažnije krize na europskom kontinentu nije u stanju niti dva častnika poslati ove godine, a maksimalno pet 2024.-2026.u potpornu misiju”, rekao je Plenković.

Ako oporba ne bude za, Plenković je rekao kako neće imati dvotrećinsku većinu te će takvom odlukom svrstati Hrvatsku uz Mađarsku.

“Razumijem Orbana, on im “deal” s Putinom, ima jeftin plin i jeftinu naftu. Zanima me koji “deal” s Putinom ima Milanović. Hrvatskog nacionalnog interesa nema. Moram priznati da je to nojevsko ponašanje SDP-ovaca više za žaljenje”, rekao je premijer.

“Ankete se formiraju zato što se prenosi Milanovićev stav kao da je dobar i kao nešto što štiti hrvatske interese, onda je dio ljudi, prateći hrvatske medije, više na ruskoj strani nego na ukrajinskoj. I to je apsurd i sramota Hrvatske, kao zemlje koja je bila žrtva velikosrpske Miloševićeve agresije, koja bi prva trebala imati refleks solidarnosti. Srećom u Hrvatskoj postoji hrvatska vlada, postoji HDZ i naši partneri i zato je podrška Ukrajini stalna, kontinuirana i konzistentna i bit će takva i u budućnosti”, rekao je Plenković.

Kazao je kako je zahvaljujući njegovoj vladi Hrvatska dosad uputila Ukrajini oko 300 milijuna eura pomoći te ogromnu vojnu potporu.

Plenković poziva oporbu da Hrvatsku ne svrstava uz Mađarsku

“Ne znam za čiji interes rade nojevi koji slijede Milanovića. Ne znam za čiji interes to rade, jer nikakav hrvatski nacionalni interes nije ugrožen, niti se hrvatskog vojnika šalje u Ukrajinu. Sad kad imaju Hranja, nek im održi jedan mali seminar i objasni što je NATO, što je to NSAT, kako se ponaša čelnik zemlje koji dođe na summit u Washington na 75. godišnjicu, tamo šuti, prihvaća Deklaraciju…Ali ovo ispada da je on preuzeo obvezu, mi koji to želimo s njim ili bez njega, želimo to provesti, onda on dođe ovdje i glumata. Dakle, te obmane i laži su zabrinjavajuće. Zabrinjavajuće su za zdrav razum u Hrvatskoj, za objektivno informiranje”, rekao je Plenković.

Potom se obrušio na medije rekavši kako je nezadovoljan time kako pojedini portali prenose da se radi o sukobu oko slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu.

“Moraš biti debil pa da napišeš u nekom mediju ili na portalu da se hrvatski vojnici šalju u Ukrajinu, ako je riječ o potpornoj misiji koja u aktu Vlade i u aktu samog NATO-a kaže da se to odvija na teritoriju NATO-a. Niti je Ukrajina članica NATO-a, niti je Wiesbaden u Ukrajini, nego je u Njemačkoj. Dakle, takvo bezobrazno, zlonamjerno dezinformiranje hrvatske javnosti je dio hibridnog rata s kojim imamo problem cijelo vrijeme u informacijskom prostoru, rekao je Plenković i poručio kako “bi bilo dobro da nojevi progledaju”.

Milanović odgovara Plenkoviću

Na izjavu premijera Andreja Plenkovića reagirao je predsjednik Republike Zoran Milanović tijekom posjeta Tuheljskim toplicama.

“Danas je hrvatski Plenkušenko rekao da stvarno moraš biti, ispričavam se na izrazu, debil da bi napisao ili rekao da se misija odvija u Ukrajini i da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu. Dakle, ja to nisam nikad rekao, neki su to očito pisali i ja bih rekao da moraš biti Plenković da bi ljudima rekao “debil” kad pišu nešto što je točno”, rekao je Milanović.

“NATO se direktno uključuje u rat, je l’ to jasno? Pa da vidimo tko su debili”, kazao je.

“Svejedno je, na kraju krajeva, jesu li hrvatski vojnici ili časnici u Wiesbadenu ili u Ukrajini. Oni trebaju biti u Wiesbadenu. To je ta jedna ograda, jedna figa”, izjavio je Milanović.

“Plenković je govorio o nekakvim mojim dealovima s Putinom, to je danas rekao, izjavio je Milanović i dodao: “A ja njega mogu onda analogno pitati koji su njegovi dealovi s Ukrajinom, koji su njegovi dealovi s Rafaleima i s Francuskom”. (HRT)

You may also like

Verified by MonsterInsights