“Ne, to nije istina”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za ruski portal RBK.

Ovu tvrdnju, pozivajući se na anonimnog savjetnika, objavio je američki novinar Bob Woodward u novoj knjizi koja će biti objavljena 15. listopada.

Prema navodima američkih medija koji su dobili knjigu na uvid, u jednom dijelu se također tvrdi da je Trump tajno slao testove na covid-19 Putinu u jeku pandemije koronavirusa, dok je nedostajalo istih u Sjedinjenim Državama.

Harris: Trump bi predao Ukrajinu Rusiji

Rusija je u srijedu kritizirala američku potpredsjednicu i demokratsku kandidatkinju za Bijelu kuću Kamalu Harris zbog izjava o Putinu.

Harris je u ponedjeljak kazala da se neće sastati s Putinom i razgovarati o sukobu u Ukrajini bez predstavnika Kijeva i nastojala se jasno ograditi od svog konkurenta, republikanca Trumpa.

Kremlj je to nazvao “frustracijom” Sjedinjenih Država. “Da je Donald Trump predsjednik, Putin bi upravo sada sjedio u Kijevu, neka to bude jasno”, uvjerava Harris. “On kaže: ‘Oh, mogao bih već prvog dana to okončati.’ Znate li što je to? To je predaja”, upozorava demokratkinja.

Hrvatska i Ukrajina potpisale sporazumom o dugoročnoj suradnji i potpori

Rusko veleposlanstvo u Sjedinjenim Državama osudilo je u srijedu u priopćenju “neprihvatljive” i “uvredljive” izjave Harris o Putinu.

“To samo pokazuje frustraciju i nemoć vladajućih krugova u Washingtonu”, uvjerava rusko veleposlanstvo, kritizirajući “uvredljivu retoriku” i “bijes” Sjedinjenih Država zbog “nesposobnosti” u upravljanju odnosima s Rusijom, kako to opisuje Moskva. (Hina)