Home Izdvojeno Slovenska policija kazneno prijavila premijera Roberta Goloba!
Oglas

Slovenska policija kazneno prijavila premijera Roberta Goloba!

by Ante R.

Kako piše Politico, a prenosi Jutarnji list, Slovenska policija je nakon dugotrajnih izvida podnijela kaznenu prijavu protiv premijera Roberta Goloba zbog navodnog “miješanja u policijske poslove

Navodi se da je prijava, podnesena Specijaliziranom državnom odvjetništvu, temelji se na tvrdnjama bivše ministrice unutarnjih poslova Tatjane Bobnar i bivšeg vršitelja dužnosti ravnatelja policije Boštjana Lindava o neprimjerenom političkom pritisku koji je Golob navodno vršio na Ministarstvo unutarnjih poslova i policiju. Iako točna priroda kaznenog djela navedenog u prijavi nije javno objavljena, Golob se tereti da je počinio “koruptivno kazneno djelo”, izvijestila je slovenska novinska kuća N1.

Navodi se da je Golob u srijedu ujutro odbacio optužbe, nazvavši ih “bizarnima”, te izrazio čuđenje što je policija protiv njega podnijela prijavu.

“U stvarnosti, ne radi se o miješanju u rad policije, već o političkoj borbi koju Tatjana Bobnar vodi od svoje ostavke prije dvije godine,” rekao je Golob. “Ovdje se radi o mojoj riječi protiv riječi dvoje političara, i stvarno mi je bizarno da danas razgovaramo o policijskoj prijavi zbog toga,” dodao je. “Također vjerujem u pravnu državu, i stoga ću odgovoriti na sve optužbe te ih odbaciti pravnim putem.”

Specijalizirano Slovensko državno odvjetništvo sada ima mogućnost podizanja izravne optužnice, pokretanja istrage radi prikupljanja dodatnih dokaza ili odbacivanja prijave.

Đapić napao Milanovića, ističući njegovo dezerterstvo i pokušaj da od heroja Domovinskog rata napravi svog “malog od palube”

You may also like

Verified by MonsterInsights