Home Izdvojeno Bojkot utemeljitelja HDZ-a na XXI. Općem saboru stranke

Bojkot utemeljitelja HDZ-a na XXI. Općem saboru stranke

by Ante R.

Kako saznajemo iz krugova utemeljitelja HDZ-a izvještaji iz Šibenika ukazuju na opći bojkot osnivača HDZ-a na XXI. Općem saboru stranke. Naime, postavlja se pitanje događa li se to s namjerom ili osobnim odabirom?

Najzanimljivija činjenica je da na Općem saboru nema bivšeg predsjednika utemeljitelja Maria Kapulice, ali i jako puno utemeljitelja izaslanika iz svih krajeva Hrvatske. Je li to odluka predsjednika stranke ili utemeljitelji bojkotiraju Opći sabor nezadovoljni stanjem u stranci? Iz više različitih izvora, od samih utemeljitelja, kao i osnivača stranke saznajemo da je samo puko špekuliranje da je izostanak tj. bojkot utemeljitelja razlog kandidature Dragana Primorca kao kandidata stranke za predsjednika države, kao i način na koji će se u Šibeniku birati članovi predsjedništva i Nacionalnog odbora – kojeg u javnosti zovu šalabahter demokracija.

Prema izvorima istinska pozadina i razlozi nesudjelovanja utemeljitelja u Šibeniku puno su dublji i kako tvrde vode stranku u raskol. Jedan od članova utemeljitelja nam je kazao kako forsiranje poslušnika i novih članova stranke i to isključivo iz karijernih razloga u većini slučajeva bez stručnih kvaliteta i referenci, a koji prema svojim načelima i vrijednostima ne pripadaju odredbama i programu koji zastupaju pučani, kao i HDZ-e koji je utemeljio prvi hrvatski predsjednik d. Franjo Tuđman.

Došao na Opći sabor HDZ-a pa se zahvalio Zoranu Milanoviću na brizi za Hrvate u Crnoj Gori

“Svima je jasno da njih stranka i njena načela ne zanimaju, isto kao niti domovina i domoljublje, već su vođeni svojim interesima i interesima vođe. Postavlja se pitanje koliko su ti pojedinci uopće u životi glasali za HDZ čiji su sada postali uvaženi članovi.

Siguran sam da u Šibeniku ima najmanje izabranih izaslanika, tamo su uglavnom poslušnici i stranački uhljebi, kao i članovi stranke iz Šibenika i okolice koji su kvotama napunili dvoranu u koju stane maksimalno 1500 ljudi da bi ostavili dojam demokracije u javnosti “, govori naš sugovornik.

Opći sabor HDZ-a: Izaslanici potvrđuju Predsjedništvo i Nacionalni odbor

You may also like

Verified by MonsterInsights