Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović, maloljetnik je napao policijsku postaju i usmrtio policajaca. Teško je ozlijeđen još jedan policajac. Napad je počinjen hladnim oružjem, odnosno nožem.

Klix.ba piše da je napadač prvo napao policajca kojeg je ubio, a zatim je napao i njegovog kolegu koji je zadobio teške ozljede.  Iz MUP-a USK su potvrdili da je napadač 2009. godište i da je uhićen.

Na terenu su pripadnici specijalne i temeljne policije kao i inspektori MUP-a USK. – Hina.

Napad na policajce u BiH ocijenjen terorizmom

Nakon incidenta uslijedile su i reakcije dužnosnika. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Beganović za lokalne medije je izjavio: “Tužiteljstvo je ocijenilo da u tome događaju postoje obilježja terorizma. Istragom će se utvrditi uzroci i motivi”

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Habibija iznenađen s počiniteljevom dobi: ”Iznenađujuće je to što se radi o maloljetniku koji ima samo 14 godina, a usudio se napasti policajce u samoj policijskoj postaji”, rekao je Habibija.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak najavio je poduzimanje svim mjera za podizanje sigurnosti u zemlji: “Jedino što možemo poručiti građanima jest to da će policija napraviti sve da sigurnost dovede na razinu koja je podnošljiva”, rekao je Isak.

Pravomoćna presuda: Policija zlostavljala krijumčara migranata, RH izgubila spor u Strasbourgu