Home Izdvojeno Putin tvrdi da je dobio “tajni prijedlog” iz Ukrajine

Putin tvrdi da je dobio “tajni prijedlog” iz Ukrajine

by Ante R.

Ruski čelnik Vladimir Putin ustvrdio je na summitu BRICS-a da je predstavnik Turske primio prijedlog za Rusiju od Ukrajine tijekom rujanskog zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku i proslijedio tu informaciju Kremlju, piše ruska novinska agencija bliska Kremlju RIA Novosti pozivajući se na Putina na tiskovnoj konferenciji nakon samita BRICS-a, Putin nije precizirao prirodu ukrajinskog prijedloga, prenosi Ukrajinska pravda.

“Turska je osim toga predstavila inicijativu koja se odnosi na situaciju u Crnom moru: osigurati sigurnu plovidbu, uspostaviti određene sporazume i postići sigurnosne dogovore u vezi s objektima nuklearne energije.”

Putin je tvrdio da je pristao na prijedlog, ali je nakon toga ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy predstavio Plan pobjede, za koji je Putin rekao da poništava mogućnost razgovora. Na pitanje da ocijeni šanse za rješenje rata s Ukrajinom na ljestvici od jedan do deset, Putin je rekao da smatra neprikladnim davati bilo kakve brojke ili ocjene.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy izjavio je 21. rujna da bi zaustavljanje ruskih zračnih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu i teretne brodove moglo utrti put pregovorima o okončanju rata.

You may also like

Verified by MonsterInsights