Home Izdvojeno Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

by Ante R.

Održano predsjedništvo HDZ-a, jedino što se izrodilo je još jedno obećanje da će se formirati saborska većina i da HDZ i njegovi poslušnici ne daju vojnika Milorada, svi osim jednog, a taj jedan je veliki trn u svim očima, svih onih koji su opet oduševljeno pljeskali i divili se strateško umijeću vođenja stranke i države na krilima Andreja i gubernatora Milorada.

Znate li tko je kriv što HDZ nema već složenu većinu, krivi su rukopoloženi predsjednici ŽO koje će onaj koji je trn u oku šefu i njegovim odanim malim uplašenim kukavicama veliki trn u oku. Taj što im para oči najviše ne voli kukavice, uvlakače i poslušnike. On voli ratnike, borce velikog srca spremnih na žrtvu za prije svega domovinu, i da mrzi dezertere.

Taj veliki ratnik, u doslovnom značenju, da odlučuje o vlasti riješio bi to za pola minute, možda i manje i napravio vladu bez manjina. Manjine bi bile svedene na fikuse u Saboru i žicare kojeg centa za projekte kako bi nešto dali, što su obećali svim svojim biračima, cjelokupnoj vojsci od manje ili nešto više od tisuću odanih koji su mu dali glas, a oni njima nešto za uzvrat, možda cent, možda dva, ili bi i oni možda dobili trn u oku. Gadno je kad slavina presahne, ništa više ne curi, a ne da je curilo, teklo je i to potokom.

Puno je njih sinoć bilo u rezervnim odajama dok se glancaju uredi na Trgu žrtava fašizma. Puno onih koji su svjesni da će za svoj kukavičluk biti “nagrađeni” za odanost i pokazanu hrabrost. Svakim danom trn u oku bit će veći isto kao i strah koji će kolati njihovim krvotokom, veći od onih dana kada je ratnik na bijelom konju i isukanim mačem čistio i njihovu domovinu od zločinaca. Taj ratnik, koji je osjetio bol, ali ponos, neće biti milostiv kao veliki šef kojeg se boje i nemaju muda da mu se suprotstave.

Bilo je tamo u zatamnjenim odajama i onih koji hrabro pred kamerama izjavljuju da se HDZ nikada neće odreći Milorada, niti Milorad njih, valjda po cijenu vlasti, jer on je i onako svjestan da je na čelu organizacije koja ni ne postoji, koja je disfunkcionalna, nesposobna da nešto napravi ili izda suvislo priopćenje. Svjestan je da će se morati ponovo učlanjivati u stranku, ali i napisati zašto želi biti u stranci.

Najteže je bilo onima koji se bude i prvo pogledaju kroz prozor da nema marice a još nisu spremni da budu sudionici Talent showa ili Zvijezde pjevaju, teško je živjeti u iščekivanju, u strahu da grijesi ne dođu na naplatu, ali polako, bit će tu još bitki, štit je spreman, samo tko će se popeti na njega.

You may also like

Verified by MonsterInsights