Home Izdvojeno Zagreb Pride napokon se oglasio nakon Milanovićeve izjave o seksualnoj orijentaciji ministra Habijana. Evo što kažu

Zagreb Pride napokon se oglasio nakon Milanovićeve izjave o seksualnoj orijentaciji ministra Habijana. Evo što kažu

by Ante R.

“Proteklih dana je u javnosti objavljivano da se Zagreb Pride ne želi oglasiti povodom prvog hrvatskog gej ministra, gospodina Damira Habijana, jer da navodno nemamo stav ili da postoji neki razdor ili razmimoilaženje u mišljenjima. Medijima smo dužni objašnjenje.Udruga Zagreb Pride je od prvog trenutka imala jasan i nedvosmislen stav, ali ga nije javno komunicirala iz dva razloga.

Prvi se ticao nerijetko patronizirajućeg odnosa dijela medija i odbijanja da se uvaži, pa i uz neslaganje i polemiku, naš stav, stručnost i iskustvo kao relevantni, poput definicija osnovnih pojmova iz LGBTIQ tematike, pokreta i povijesti. Drugi je mnogo važniji. Smatrali smo da se oko svega treba prije oglasiti i sam ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, što je on i učinio u intervjuu objavljenom 21. siječnja u Večernjem listu.

Zagreb Pride u cijelosti i bezrezervno podržava i pridružuje se stavovima koje je u tekstu pod naslovom ‘Ljudi su u ormaru zbog straha, stida ili prijetnje nasiljem’ u Novostima danas objavio novinar, gej aktivist, kulturni radnik i pseudointelektualna tetka Viktor Zahtila. Stil, retorika, izbor riječi, intelektualna bistrina, i znanje su autorovi, ali i njih rado dijelimo i veselimo im se”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Habijan se u intervjuu osvrnuo na retoriku Zorana Milanović. “Nemam se namjeru spuštati na nivo predsjednika koji tjera medije i javnost od svoje obitelji, a onda licemjerno baca u eter komentare o tuđim obiteljima i osobnim pitanjima”, poručio je.