Home Izdvojeno Apsurdistan u Hajduku, za trenera daju milijune, a igrače kupuju na rasprodaji

Apsurdistan u Hajduku, za trenera daju milijune, a igrače kupuju na rasprodaji

by Ante R.

Nakon ispadanja od Ružomberoka, skromnog kluba iz Slovačke za koji Samir Toplak kaže da bi se u HNL-u borio za opstanak u ligi, groteskno zvuči izjava Hajdukovog milijunima plaćenog trenera Gennara Gattusa: Ovakvi dani se nekad dogode.

“Ništa nije danas išlo na našu stranu. Nogometni bogovi danas nisu bili na našoj strani. Takvi dani se dogode. Momčad se trudila. Trenutno je 15. kolovoza. Radimo i trudimo se. Pokušat ćemo sve da budemo bolji. Mislim da smo zaslužili bolje. Kakva rečenica, čovjeka koji je doveden da Hajduk igra u Europi i bori za titulu.

Hajduk igra loše od kada je stigao Gattuso, utakmice protiv ribara s Farskih otoka, Lokomotive i obadvije utakmice protiv limitiranih Slovaka pokazale su da Gattuso nema igru, nema ni trku, agresiju, izostaje voljni momenat, a on tvrdi pa tek je 15. kolovoza. Možda nešto uspije napraviti do Božića, samo je godina upitna. I slijepcu je vidljivo da Gattuso nije trener za Hajduk. Njegova priča o profesionalizmu ne drži vodu, zapravo je Gattuso nogometni šarlatan, a u tome mu obilato pomaže većina igrača na terenu, a njih je većina roba s greškom s izuzetkom Rakitića i djelomično Livaje.

Nogometni genije i menadžer od formata Nikola Kalinić, poznat po prgavosti i asocijalnosti, sjetite se samo SP u Rusiji, doveo je trenera kojem ne može dati otkaz, toliko je milijuna eura u pitanju da bi Hajduk mogao staviti ključ u bravu, a doveo je igrače s rasprodaje, s akcijskih cijena koji da nešto vrijede ne bi igrali u Hajduku. Otprilike kao da dovedete u restoran najboljeg kuhara koji u nedostatku mesa, sarmu mora skuhati od kiselog kupusa, kapule i riže, jer za meso nema novaca.

Hajduk jučerašnjim porazom i katastrofom na Poljudu nije osramotio samo sebe, osramotio je i hrvatski nogomet, pomogao u srozavanju ugleda sebe kao kluba, ali i hrvatskog nogometa. Propustio priliku da podigne svoj koeficijent i koeficijent lige koji bi mu pomogao u sezonama koji dolaze da igra i protiv slabijih protivnika od limitiranih Slovaka, ali za rezultat treba imati trenera koji zna, igrače s mudima i ne one koje sportski direktor kupuje na akcijama. Ako netko misli da je u ekipi dovoljno imati Rakitića i Livaju grdo je pogriješio, pa neko tim igračima treba i vodu nositi, ali iz kante koja nije šuplja.

Gattuso bez srama: Ovakvi dani se nekad dogode

Kako stvari stoje, u Hajduku je puno toga šuplje, curi na sve strane i uz ovakvog trenera i igrače s rasprodaje Hajduk će do Božića zaostajati za vodećim dvadesetak bodova, a Gattuso će tjerati profesionalizam na svoj način i praviti sarmu bez mesa. Sve dok gazde iz fantomske Udruge Naš Hajduk ne kažu: Sad je dosta, a nema Mamića da bude kriv. Nego kažu da je rasprodaja igrača na marketu u Europi, pa nek se uprava požuri…

Počelo sprdanje Torcide: Dinamu se možemo samo pokloniti. Gasi klub

Kakva blamaža Hajduka i Gattusa na Poljudu, ispali od slovačkog Ružomberoka

You may also like

Verified by MonsterInsights