Home Analiza Božinović u Budnici: Razotkrili smo više ratnih zločinaca nego svi prije nas!

Božinović u Budnici: Razotkrili smo više ratnih zločinaca nego svi prije nas!

by Ante R.

Podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, u Budnici je detaljno objasnio proces donošenja odluka i upravljanja pandemijskom krizom.

 

Na pitanje Marka Ljubića o prigovorima oporbe da politika umjesto struke donosi odluke, Božinović je konstatirao da je stožer nužno političko tijelo, da su i on i ministar Beroš političari po definiciji, ali da su i on i Beroš istodobno i stručnjaci, koji uz politički legalitet i legitimitet imaju stručne reference za upravljanje ovom krizom. Božinović je detaljno objasnio proces donošenja odluka, rekao da su sve odluke uvažavale prijedloge epidemiologa i medicinske znanosti, ali da stožer nije mogao bespogovorno slijediti samo stroge upute medicine, jer je morao voditi računa i o svim aspektima hrvatskog života.

 

“Mi smo morali voditi računa o tome da liječnici koji se bore za živote ljudi imaju plaću, da Hrvatska ne zastane” objasnio je podpredsjednik Vlade.

 

Na pitanje Marka Ljubića zašto ne reagira na stalni stereotipski pristup jednoga dijela desne strukture da je on udbaš, kosovac, jugoslavenčina, Božinović je odgovorio da nema ni vremena ni potrebe baviti se takvim optužbama, te da razumski ocjenjuje da je daleko bitnije razvijati sustave sigurnosti i međunarodne afirmacije Hrvatske nego polemizirati u javnim trakavicama bez kraja i konca.

 

“Neka objave sve što imaju o meni” smireno je zaključio Božinović.

” Nas optužuju da smo nekakvi zagovaratelji Jugoslavije ili čega li već, a upravo mi smo uveli Hrvatsku u euroatlantske integracije, od NATO, EU do sad Schengena. Što je bila alternativa?” pitao je Božinović i konstatirao da je alternativa bila upravo to za što njih optužuju.

 

U razgovoru je Božinović detaljno govorio o uspjesima hrvatske policije na razotkrivanju ratnih zločina ističući žaljenje što se na tom nije dovoljno radilo godinama unazad i zato što je velika vremenska distanca otežala istrage, zatim je govorio o prilično neprijateljskom odnosu jednog dijela civilno-političke i javne strukture prema hrvatskoj policiji zbog zaštite hrvatskih granica, o opasnostima nefunkcionalnog poretka u BiH, a iznio je i podatke o procesima protiv krijumčara ljudima.

 

” Nama je Schengen presudan jer smo turistička zemlja, a nazad nekoliko dana smo, usporedivo s pristupanjem EU, završili pregovore. Ispunili smo sve uvjete” zaključio je Božinović.

 

Pogoedajte svakako što je rekao o predstavnicima HOS-a s kojima je razgovarao u Jasenovcu, o afirmaciji specijalne policije, Domovinskog rata i čitavom nizu drugih pitanja.