Home Izdvojeno Domovinski pokret ne odustaje, ne žele SDSS ni kao tihu podršku u Saboru

Domovinski pokret ne odustaje, ne žele SDSS ni kao tihu podršku u Saboru

by Ante R.

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..

Građani su nam rekli svoje i da žele vladu koja će biti desnija nego dosad. Nemamo opcije nego s Domovinskim pokretom. Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad. A pružili bi podršku toj vladi iz Sabora. Ići ćemo u tom smjeru jer i Plenković nema druge opcije – kaže nam sugovornik iz HDZ-a uvjeren da će se tako doći do parlamentarne većine.

HDZ i Domovinski pokret danas započinju pregovore, a ta opcija je na stolu kao kompromisno rješenje. Čak se razmatra možda i opcija da bi neka druga manjina, a ne SDSS dala potpredsjednika Vlade. Kako Domovinski pokret ne želi sa SDSS-om, ova opcija bi u računici HDZ-a, zadovoljila sve. DP bi mogao reći svojim biračima da su maknuli SDSS iz nove vlade, a SDSS da neće u tu vladu s Domovinskim pokretom, ali podržavaju Plenkovića i sve dobro što je on učinio dosad za manjine.

Užas u Beogradu: Huligani napali hrvatskog boksača koji nastupa na Europskom prvenstvu!

Ali to je računica HDZ-a. Od sugovornika iz Domovinskog pokreta smo saznali da to njima ne dolazi u obzir. A službeno će se očitovati uskoro, na tiskovnoj konferenciji na kojoj će govoriti predsjednik Ivan Penava.

– SDSS ne može biti dio većine – kratko i jasno nam je poručeno iz Domovinskog pokreta, piše 24sata.

DP-ovac Jurčević: Kako su Srbima uvalili Miloševića, tako su i Hrvatima doveli Plenkovića

Plenković o suradnji s DP-om: Prije izbora je jedno, a poslije izbora drugo