Home Izdvojeno DP: Naši ključni ciljevi su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane – borba za bolju Hrvatsku tek počinje!

DP: Naši ključni ciljevi su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane – borba za bolju Hrvatsku tek počinje!

by Ante R.

Nakon završenih pregovora i prihvaćenog sporazuma o sastavljanju nove hrvatske Vlade s HDZ-om Domovinski pokret u priopćenju za javnost poručuje da borba za bolju Hrvatsku tek počinje sa nepromijenjenim ključnim ciljevima, a to su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime.

Priopćenje Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti:

“Na jučerašnjem sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta, nakon konstruktivne rasprave, prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om. Prilikom pregovora dogovoreno je da će Vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore. U svakom resoru i Domovinski pokret provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što Domovinskom pokretu osigurava da u buduće
politike ugradi velik dio svoga programa.

U skladu s ključnom točkom koju smo isticali u predizbornom vremenu, a to je strateško pitanje demografije, Domovinski pokret vodit će Ministarstvo demografije. Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice.

Samodostatnost u proizvodnji hrane ostaje naš ključni cilj, a sada smo dobili priliku situaciju mijenjati u praksi time što ćemo voditi Ministarstvo poljoprivrede. Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva koje je jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta.

Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i
promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi.
Pred nama je velik posao. Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može
doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u
provođenju nacionalnih politika,” priopćeno je za javnost iz Domovinskog pokreta.

You may also like

Verified by MonsterInsights