Home Izdvojeno Gospodine predsjedniče, od kuda vam pravo da vrijeđate i prozivate hrvatske heroje. Gdje ste vi bili kada su oni stavili svoj život na raspolaganje Domovini

Gospodine predsjedniče, od kuda vam pravo da vrijeđate i prozivate hrvatske heroje. Gdje ste vi bili kada su oni stavili svoj život na raspolaganje Domovini

by Ante R.

Gospodine predsjedniče, peče li vas savjest kada hrvatske heroje nazivate lažovom, pokvarenim čovjekom koji divlja, besčasnikom, prozivati ih da su kupili diplomu i sve rade iz koristoljublja. Gdje ste vi bili gospodine predsjedniče u kojoj postrojbi, imali ste dovoljno godina, puno više od nekih koji su kao maloljetnici otišli braniti svoju zemlju.

Gospodine predsjedniče, 1990 imali ste 24 godine, a tada je Josip Lucić već bio u uniformi, s navršenih 25 godina već ste gledali kako hrvatski branitelji ginu i krvlju natapaju zemlju. Krvarili su i gledali suborce kako im umiru na rukama, branili su svoju domovinu, ovu istu čiji ste predsjednik. Gospodine predsjedniče, ti koje optužujete da su lažovi, besčasnici, pokvareni ljudi, divljaci oni su jedni od onih puno časnih ljudi koji su vam omogućili da budete predsjednik i lajete po njima. Je li vas sram gospodine predsjedniče, imate li imalo respekta prema tim ljudima što su vam omogućili da budete predsjednik.

Gospodine predsjedniče, objasnite hrvatskom narodu, pogotovo hrvatskim braniteljima kako ste izbjegli obavezu svih punoljetnih građana Hrvatske obvezu da brane domovinu. Kako ste, kada se već niste dragovoljno javili u Hrvatsku vojsku, objasnite kako ste izbjegli mobilizacijski poziv. Znate li kako hrvatski branitelji zovu takve ljude, zovu ih dezerterima gospodine predsjedniče, i niste vi jedini, ima u vašem okruženju puno takvih, ima i u drugim političkim strankama, no oni bar šute i ne nazivaju heroje pogrdnim imenima.

Sramite se, ako ste već izbjegli stati u obranu domovine na bojištu, bar nemojte blatiti hrvatske heroje, šutite i ne kršite stalno Ustav države koja je krvlju natopljena. Sjetite se bar na tren da ste vi tada ispijali kave na špici s gomilom dezertera, pobjegulja koja je isčekivala rezultat, onih koji nikada nisu željeli Lijepu našu. Gospodine predsjedniče, ujutro kad se probudite i pogledate u ogledalu, sjetite se bar na tren heroja i njihove uloge u tome da ste vi danas predsjednik države čije institucije i branitelje ne poštivate, a oni su vam omogućili da stolujete tamo gdje stolujete.

You may also like