Home Izdvojeno Grbin ismijava odluku Ustavnog suda: “Ne smijem reći da je Zoran Milanović naš kandidat za premijera”

Grbin ismijava odluku Ustavnog suda: “Ne smijem reći da je Zoran Milanović naš kandidat za premijera”

by Ante R.

Nakon objave odluke Ustavnog suda da predsjednik Milanović mora dati ostavku ako želi biti kandidat na parlamentarnim izborima, sve su oči uprte u sjedište SDP-a na Iblerovom trgu. Očekuje se da će se iz stranke uskoro oglasiti o odluci, ali i najaviti koji je daljnji plan, naročito nakon poruke koju je Zoran Milanović poslao na društvenim mrežama.

Pred sjedištem SDP-a poprilično je užurbano, javlja nam reporter Dario Topić. Pred novinare će oko 16:45 sati stati šef stranke Peđa Grbin. Ranije je Arsen Bauk za Večernji list ispred zgrade Ustavnog suda komentirao da će se odluka Ustavnog suda poštovati.

– Rijeke pravde dolaze, i jao ljudi kakve nam darove donose – započeo je svoje obraćanje Grbin. – Građani RH itekako vide što se događa. pitali ste nas imamo li plan B, rekao sam da imamo sve planove, a ovo je tek jedan od njih. Odluku Ustavnog suda moramo poštovati, ja ne smijem govoriti da je Zoran Milanović kandidat SDP-a za premijera niti da će dobiti mandat za sastavljanje Vlade, kao i da će biti sljedeći premijer, do objave izbornih rezultata, a tada ćemo to uskliknuti – kazao je šef stranke.

– Na ovim izborima jurišamo protiv bande, bagre i njihovih slugu, i pobijedit ćemo. Nakon 17. 4. Hrvatska neće biti ista, bit će mnogo bolja. Bit će uspješna, prosperitetna i pobjednička. SDP i partneri koji nas u potpunosti podržavaju osigurat će da se to dogodi. Još jednom, rijeke pravde dolaze – zaključio je Grbin.

Najavio je kako će se uskoro završiti koalicijski sporazum te će biti objavljen u narednim danima. Potvrdio je da Radnička fronta neće biti dio koalicije. – Nemojte me tjerati da kršim odluku Ustavnog suda – upozorio je Grbin novinarku koja ga je upitala tko će biti kandidat za premijera SDP-a, naglasivši kako se ne radi o kršenju Ustava već o kršenju odluke suda.

– S obzirom na to kako je odluka napisana, očito je da je u Hrvatskoj nekima dozvoljeno sve, a drugima ništa. To je poveznica s onim što AP misli kada kaže da postoje dvije Hrvatske – istaknuo je Grbin, pozivajući Hrvate da ovu subotu izađu na ulice, prenosi Večernji.

You may also like